Haberler

Sınav Kaygısını Ortadan Kaldırmak İçin Eğitim Verildi

Bolu’da Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) tamamlanmasından sonra önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi sınav kaygısını ortadan kaldırmak için eğitim semineri verildi.

Bolu'da Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) tamamlanmasından sonra önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) öncesi sınav kaygısını ortadan kaldırmak için eğitim semineri verildi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (BAMER) düzenlediği geleneksel konferansların konuğu, Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik AD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Sarı oldu. Sınav kaygısının azaltılabilmesi ve aileler ile öğrencilerin kaygılarını daha iyi anlayabilmeleri amacıyla Gülezler Konağı'nda velilere yönelik bir eğitim semineri verildi. Sınav kaygısını en aza indirebilmek için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sarı, kaygının neyin nasıl yapılacağının bilinmediği zamanlarda arttığına işaret ederek, "Dolayısıyla sınava ilişkin olası farklı sonuçların aile içinde ele alınması ve bu durumların önceden kabul edilmesi öğrencide kaygı düzeyinin normale dönmesine yardımcı olacaktır" diye konuştu.

Bireylerin en temel ihtiyaçları olan fizyolojik ihtiyaçların yanı sıra sevgi, saygı, güven ve ait olma duygularının karşılanması durumunda kaygının orta düzeyde yaşanacağına dikkati çeken Yrd. Doç. Dr. Sarı, orta düzeyde kaygının ise doğal ve faydalı olduğunu söyledi.

Sarı, sevgi ve güven gibi son derece insancıl duyguların karşı tarafa doğal şekilde aktarılmasının da kaygının kontrol edilebilmesinde önemli olduğunu sözlerine ekledi. Velilerle interaktif şekilde gerçekleşen seminerin sonunda Yrd. Doç. Dr. Tuğba Sarı'ya BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Yasa tarafından teşekkür plaketi verildi. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi KPSS Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title