Haberler

Sınav Görevi Ücretlerindeki Ödeme Sorunu Çözüldü

Güncelleme:

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlarda görev alanlara sınav ücreti ödenmesine dair toplu sözleşme hükmünün uygulanmasında yaşanan sorun çözüme kavuştu.

3. Dönem Toplu Sözleşmesiyle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hafta sonunda yapılan sınavlarda görev alanların sınav ücretlerinin, Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslara göre ödenmesi noktasında düzenleme yapılmış ve artışa gidilmişti. Ancak Bakanlıkça toplu sözleşme hükmünün yanlış yorumlanması nedeniyle sınavlarda görev alanlara ödeme yapılmamakta ya da iller düzeyinde kısmi ödeme, eksik ödeme şeklinde farklı uygulamalar yapılmaktaydı.

ÇOSKUN DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Sorunun çözülmesi noktasında Bakanlık bürokratlarıyla yapılan pek çok görüşmenin sonrasında son olarak Eğitim-Bir- Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı, sınav ücretleri konusunda yaşanan sorunu çözmek için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile görüştü. Bu görüşmelerin neticesi olarak sorun çözüldü. Kurye, hizmetli, şoför, şef, yürütme komisyonu, salon başkanı, gözetmen dâhil hafta sonu yapılan merkezi sınavlar görev alan tüm eğitim çalışanlarına, toplu sözleşme hükmü gereği sınav ücretleri tam olarak ödenecek. Bakanlık da kendi web sayfasında konuyla ilgili basın açıklamasına yer verdi. Şanlıurfa Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun da yaptığı açıklama ile sorunun çözümü noktasındaki çabalarına destek veren ve katkı sunan herkese teşekkür etti. (KAYNAK: GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Memur Eğitim Yerel Ekonomi Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title