Haberler

Sinan Yağmur "Aşkın 7 Hali Bişnev" Adlı Romanını Anlattı

Tasavvuf tarihinin en can alıcı noktaları hakkında yazdığı romanlarıyla milyonlara ulaşmayı başaran İlahiyatçı Yazar Sinan Yağmur, Adıyaman Üniversitesi'nde katıldığı "Aşkın 7 Hali Bişnev” adlı söyleşide romanını anlattı.

Tasavvuf tarihinin en can alıcı noktaları hakkında yazdığı romanlarıyla milyonlara ulaşmayı başaran İlahiyatçı Yazar Sinan Yağmur, Adıyaman Üniversitesi'nde katıldığı "Aşkın 7 Hali Bişnev" adlı söyleşide romanını anlattı.

Eğitim Fakültesi Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. "Aşk, sizi yaratana yani Hz. Allah'a götürendir. Aşk Cenabı Allah'ı Allah'tan istemenin en güzel yoludur" diyen Sinan Yağmur, söyleşisinde son yazdığı kitabı olan ve kabri Adıyaman'da bulunan, resmi kayıtlara göre kesin olarak bilinen iki sahabeden birisi olan Hz. Saffan Bin Muattal'ın da kitaba konu olduğu "Aşkın 7 Hali Bişnev" adlı romanını anlattı. Yağmur, aşkın 7 halinin bulunduğunu, bunların ise beşeri aşk, masalsı aşk, platonik aşk, divane aşk, dosta aşk, Peygamber aşkı ve ilahi aşk olduğunu belirterek, ilk defa günümüzde geçen bir hikaye ile okurun karşısına çıktığını kaydetti. Kitabın iç huzuru arayanlara ve yaralı yüreklere derman olabilecek nitelikler taşıdığını belirten Yağmur, romanında kendisini intihara sürükleyen bir ihanetin pençesinde kıvranan bir kadın olan Aylin, hayatında ilk defa vicdan azabı kavramıyla tanışacak bir zevk düşkünü Cengiz ve hayatını temellerinden sarsan bir iftiranın kurbanı Hacer adlı kahramanların Konya'da kesişecek hayatlarını aşkın 7 farklı hali üzerinde katman katman işlediğini söyledi. Yağmur, Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri, Hz. Ayşe, Mevlana ve Şems, Leyla ile Mecnun, Ferhat ile Şirin'in ümitlerini kaybetmiş bu üç karakterin imdatlarına yetişip, onları aşk terapisine aldığını ifade etti. Etkinliğin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İlahiyatçı Yazar Sinan Yağmur'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Sinan Yağmur da "Aşkın 7 Hali Bişnev" adlı romanını imzalayarak Rektör Gönüllü'ye takdim etti.

Öte yandan Sinan Yağmur, söyleşi öncesinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Yazar Sinan Yağmur'u makamında kabul eden Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, kitabında Safvan Bin Muattal'a ve Adıyaman'a yer verdiği için kendisine teşekkür etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Sinan Yağmur ise, Üniversite Şeref Defteri'ni imzaladı. Ziyaret, Rektör Gönüllü'nün Yağmur'a çeşitli hediyeler takdim etmesiyle sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Sinan Yağmur Vehbi Koç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title