Haberler

Sinan Oğan: "Çağrı Heyeti Bu Tüzük Kurultayını Yapmazsa Suç İşler"

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, çağrı heyetinin tüzük kurultayını yapmaması durumunda suç işlemiş olacağına işaret ederek, "Çağrı heyeti sadece 3 kişi değil, artık anayasal bir kurumdur. MHP'nin yanında tüzüğü değiştirmekle görevli, kurultayı toplamakla görevli bir kurumdur. Çağrı heyeti tüzük kurultayını yapacak, ondan sonra oturacağız, genel başkanlık seçimini nasıl yapacağımızı konuşacağız" dedi.

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, MHP yönetiminin genel başkan seçimli olağanüstü kurultay kararının ardından İHA'ya açıklamalarda bulundu. Kurultay sürecine ilişkin konuşan Oğan, "6 aydır bizim tüzük kurultayını yapmak için yaptığımız bütün çabalar neticesini verdi. Yargıtay, haklılığımızı ortaya koydu. Zaten, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi de haklılığımızı ortaya koymuştu ama daha gerisine gidersek aslında ülkücü irade, delegeler bizi bu anlamda desteklemişti, 548 imza vermişti ve bu kurultayın yapılması gerektiğini ortaya koymuştu. Geç de olsa Genel Merkezimizin bu noktaya gelmesine sevindik, memnun olduk. Zannediyorum Genel Merkez'de Sayın Genel Başkanımızı yakın çevresi yanıltıyor, daha önce imza toplayamaz dediler imza toplandı, mahkemeden karar çıkaramaz dediler karar çıktı. Biz kesinlikle Yargıtay'dan bunu geri çeviririz' dediler, çevrilemedi. Dolayısıyla Genel Merkezimizin bu anlamda Genel Başkanımızı yanıltmaması lazım. Nabzı doğru tutmak lazım, ülkücü hareketin nabzını doğru tutmak lazım ve biz bu nabzı tuttuğumuz kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Şimdi, bütün bunların hepsi geride kaldı, önümüzde bir kurultay süreci var. Ülkücülere yakışır olgunlukta biz bu kurultayı yapacağız" diyen Oğan, "Ancak, ortada şöyle bir sorun var. Genel Merkezin dün ilk açıkladığı haliyle bunu yapmak mümkün değil. Tüzüğümüzün 63. maddesi ortada, 'Olağanüstü kurultaylarda genel başkanlık seçimi yapılamaz'. Biz zaten bunu değiştirmeye çalışıyorduk, bunu değiştirdiğimiz takdirde ancak başkanlık seçimine gidebiliriz. Dolayısıyla bizim önce çağrı heyetimizin tüzük kurultayını yapması lazım. 26 Haziran'da tüzük kurultayımızı yaparız, ardından da 10 Temmuz gibi veya onun ertesindeki hafta da genel başkanlık seçimli kurultay yapılır. Onun dışında bir alternatif yok. Bir de genel başkanın istifa etme alternatifi var ama onun için de belirli bir süre, makul bir süreye ihtiyaç var. En az 15 gün önceden bunu yapması gerekir ki normal listeler asılsın, delege listeleri asılsın, çağrı yapılsın vesaire işlemler. O sebeple de Genel Merkezimizin bir daha hukukun önüne gitmeyecek şekilde bu kurultayı yapması lazım. Yani, MHP'nin artık mahkeme kapılarında süründürülmesinden kurtarılması lazım. Bunun için de aceleye getirmeden, makul ve bizlerle diyalog halinde, Genel Merkezin adaylarla diyalog halinde çağrı heyetiyle işbirliği içinde bu süreci götürmesi lazım" şeklinde konuştu.

Oğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, bugün her ne kadar MHP'nin ilerlemesi, gelişmesi, büyümesi için farklı düşünceler içinde olsak da hepimizin ülkücüyüz ve Başbuğumuzun dediği gibi 'ülkücü, ülkücünün kardeşidir'. Genel Merkezdekiler de imza verenler de vermeyenler de bizim kardeşimizdir. O günler geride kaldı, şimdi hep beraber bu kurultayı ülkücülere yakışır bir şekilde yapma zamanıdır."

"KURULTAYI ÇAĞRI HEYETİ TOPLAYACAK"

Kurultayı çağrı heyetinin toplayacağına dikkati çeken Oğan, "Çünkü, çağrı heyeti görevli. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, çağrı heyetine resmi bir görev yüklemiş durumdadır. Yargıtay da onadı. Dolayısıyla, Yargıtay onadıktan sonra da çağrı heyeti bu tüzük kurultayını yapmazsa suç işler. Çağrı heyeti sadece 3 kişi değil, artık anayasal bir kurumdur. MHP'nin yanında tüzüğü değiştirmekle görevli, kurultayı toplamakla görevli bir kurumdur. Dolayısıyla çağrı heyetini yok saymak mümkün değil. Çağrı heyeti tüzük kurultayını yapacak, ondan sonra oturacağız, genel başkanlık seçimini nasıl yapacağımızı konuşacağız" şeklinde konuştu.

OĞAN, SEMİH YALÇIN'IN AÇIKLAMALARINI 'ACELEYE GETİRİLMİŞ BİR AÇIKLAMA' OLARAK NİTELEDİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "MHP'de 26 Haziran veya 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kurultay olacak" açıklamalarını değerlendiren Oğan, "Çok aceleye getirilmiş bir açıklama. Genel Başkanımızın açıklamasıyla çelişen bir açıklama. Genel Başkanımız ne dedi, 'Biz hukuka saygılıyız, Yargıtay'ın kararına saygılıyız, Yargıtay'ın vereceği karara uyacağız' dedi. Semih Yalçın, 'Uymayacağız' diyor. Dolayısıyla bu olmaz, orada son sözü Genel Başkan söyler. Sayın Genel Başkanımız da Yargıtay'ın kararına uyacağız demişti. Yargıtay ne demişti, '12. Sulh Hukuk Mahkemesi haklı' demişti. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi ne demişti, 'Çağrı heyeti tarafından bu kurultay yapılacak' demişti" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Semih Yalçın Sinan Oğan Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title