Haberler

Sinan'ı Eserleriyle Tanıyorlar

Güncelleme:

Türk mimarisinin dünyaca ünlü ismi Mimar Sinan ve eserleri, "Mimar Sinan Haftası" kapsamında Esenlerli öğrencilere tanıtılıyor.


Öğrenciler, Süleymaniye Camii'nden, Esenler'de bulunan Tarihi Avasköy Su Kemeri'ne kadar Sinan'ı tarihte iz bırakan eserleriyle yakından tanıyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, "7 – 12 Nisan Mimar Sinan Haftası" kapsamında ilçede eğitim gören başarılı lise öğrencilerine yönelik geziler düzenliyor. Düzenlenen gezilerle öğrenciler, "Mimarların Sultanı" Mimar Sinan'ı ve dünya mimarisine bıraktığı eserleri daha yakından tanıyor.

BİR BİR GEZDİLER

Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini görmek üzere öğrenciler, sabah saatlerinde okullarından alınıyor. Önce Unkapanı'nda bulunan Bozdoğan Kemeri'ne giden öğrencilere uzman rehberler eşlik ediyor. Ardından sırasıyla; Fatih'te bulunan Şehzadebaşı Camii, Süleymaniye Camii ve Kabri, Edirnekapı'daki Mihrimah Sultan Camii'ni gezen öğrenciler, gördükleri eserlerin hikâyesini öğreniyor ve rehberlere sorularını soruyor. Gittikleri yerlerde Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) fotoğraf hocalarının çektiği hatıra fotoğraflarıyla anı ölümsüzleştiren öğrenciler, Belediye'nin ikramlarından da faydalanıyor.

SİNAN'IN ESENLER'DEKİ ESERİ

Öğrenciler son olarak Esenler Kemer Mahallesi'nde bulunan ve Mimar Sinan tarafından inşa edilen Tarihi Avasköy Su Kemeri'ni ziyaret ediyor. 16. yüzyıldan bugüne kadar ayakta kalmayı başaran ve yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla tekrar su yüzüne çıkan tarihi su kemeri, Esenler'de geçmişle geleceği simgeleyen en güzel eserlerden birisi olarak varlığını sürdürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleymaniye Camii Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title