Haberler

    Sinan Engin Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

    Türk Futbolu’nda; daha önceden futbolculuk ve temsilcilik yapan Sinan Engin, Beşiktaş Yönetimi’ndeki var olduğu iddia edilen kargaşadan, 3 Temmuz sürecinde yaşanan gelişmelere kadar birçok konuda yorum yapan Engin, gündem yaratacak ifadeler kullandı.

    Fanatik gazetesine konuşan Sinan Engin'in açıklamaları şöyle:

    'Yorumculardan çok çektim'

    Futbolculuk ve ardından bir dönem menacerlik sonrasında ise yorumculuk. Bu geçiş nasıl oldu?


    “Bu geçiş teklifle oldu. Bu iş, ayrıca becerdiğim ve severek yaptığım bir iş. Bundan sonra futbolun içinde sadece yorumcu olarak kalacağım. Zaman zaman teklifler geldi, hatta kabul etmeye niyetlendiklerim de oldu; ama artık kararımı verdim. Sadece yorumculuk yapacağım. Ben yıllarca yorumculardan çok çektim. Şimdilerde ben yapıcı olmaya, doğru gördüğümü kimseyi kırmadan söylemeye çalışıyorum.”

    Menacerlik döneminde başarısız olduğun transfer ya da almak isteyip de alamadığın futbolcu var mıydı?


    “Başarısız olduğum transferim yok. 2002 Dünya Kupası sonrası İlhan Mansız ile Hakan Şükür’ü çift forvet oynatmak istiyordum. Hakan’ın da Galatasaray ile problemleri vardı. Senegal maçı sonrası anlaşmıştım Hakan’la da... Ama o dönem ki Beşiktaş Yönetimi istemedi diye transfer gerçekleşmedi. İçimde kalan bir transfer oldu.”

    'Oğlum yönetici olmak istiyor'

    2007’de Beşiktaş başkanlığı için adın geçmişti. Var mı hâlâ böyle bir isteğin?


    “Pasaport olayını bana uydurmasalardı o dönem Beşiktaş’a başkan olacaktım doğru. Belki bugün hâlâ başkandım. Artık sadece yorumcu olarak bulunacağım futbolda. Ama oğlum Oğulcan ileride idarecilik yapmak istiyor ben de destekliyorum. Benim yüzümden futbolcu olamadı çocuk. Gol atıp 2 asist yaptığı maçta bile torpilli diyorlardı çocuğa... O da sinirlendi bıraktı. Şimdi İtalya‘da üniversite eğitimini tamamlıyor. Sonrasında gelip inşallah yöneticilik yapacak.”

    'Ulusoy çalışmalara başladı'

    Fatih Terim ve milli takımın son durumunu başarılı buluyor musun?


    Fatih Terim’in işi çok zor. Kendisine şans vermek lazım. Sabretmek lazım hemen olacak şey değil bu. Bizim artık bireysel yeteneklerle bir şey yapmaya çalışan bir takım olmaktan çıkıp; bir sistem takımı olmamız lazım. Artık pas takımı mı olacağız, uzun toplarla mı oynayacağız veya pres takımımı olacağız bilemem ama bir sistem takımı olmamız lazım. Bunu da yapacak kişi Fatih Terim’dir. Önümüzde TFF için bir seçim var orada işi çok zor Yıldırım Demirören’in. Çünkü biliyorum ki Haluk Ulusoy çok ciddi bir biçimde seçime hazırlanıyor ve kulüplerden de epey bir de destekleyeni var.”

    'Melo'ya kanmasın tribünler'

    Galatasaray’ın son durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?


    “Galatasaray’a ve Ünal Aysal’a bir operasyon yapıldı. Bu operasyon Fatih Terim’in takımdan ayrılmak zorunda bırakılması ile başlamıştır ve bugüne kadar gelmiştir. Bu operasyon iyi giden belki senelerce Fatih hoca ile çalışacak Galatasaray’ı o gün bozmuştur. Ve Fatih hocayı milli takıma gitmek zorunda bırakmıştır. ‘Kim yaptı?’ dersen hocayı milli takıma alanlar yapmıştır!

    Bunun haricinde büyük bir transfer kaosu yaşanıyor. Fatih Terim’den sonra Mancini yanlış isimdi. Galatasaray takımı yerliler, yabancılar diye bölünmüş durumda. Abdurrahim Albayrak tek başına çözüm olamaz bugünkü duruma. Bak her takımda var ama Melo diye bir futbolcu var; Galatasaray acilen kurtulmalı ondan. Net bilgimi söylüyorum. Takım içinde hiçbir arkadaşı sevmiyor Melo’yu. Yaptığı açıklamalar her fırsatta ortamı germesi ile sadece taraftara oynuyor bu Melo. Yalandan yaptığı 3-5 pres hareketine kanmasın tribünler.”

    'Teşvik görmedim diyen yalancıdır'

    Önceden, ‘Sinan Engin konuşursa yer yerinden oynar. Bir gün bir kitap yazıp yurt dışına yerleşeceğim’ demiştiniz. Nedir bu olay?


    “Doğru, çok şey biliyorum. Benim kadar Rıdvan Dilmen de, Fatih Terim de, Mustafa Denizli de bilir. Ama bunlar konuşulacak anlatılacak şeyler değil. Türkiye’de kulüp başkanlığı yapıp da, uzun dönem hocalık yapıp da, teşvik primi görmedim diyen yalan söylüyordur. Bunları bilen çok insan var. Kitap yazamam. Bu konular ikili ilişkiler, bunları anlatamam.”

    Daha önceden, ‘Şampiyonluğa giden her yol mübahtır’ demiştiniz. Bu lafınızı açar mısınız?


    “Doğru, söyledim. İş hayatında da böyle değil mi? Birbirlerine kazık atmıyor mu koca koca insanlar. Bu da öyle bir şey. Maç 0-0 iken hakem haksız bir penaltı veriyor, atmayacak mısın golü? 3 Temmuz’dan önce bunları yapan iyi idareciydi. Bazı eski arkadaşlarımızı görüyorum TV’de ben hiç teşvik falan görmedim diyorlar. 20 senedir futbolun içinde bunu söyleyen! Daha önce de söyledim yalan söylüyorlar. Sadece Süper Lig olarak düşünmeyin; alt liglerde neler neler oluyor. Ama şunu kabul etmek gerekir 3 Temmuz operasyonu Türk futboluna bir korku getirdi. Şimdi böyle işlere girecek adam bir daha düşünüyor.”

    'E-Bilet sayesinde bedavacılık bitti'

    Passolig hakkında ne düşünüyorsunuz?


    “Şimdi Türkiye’de seyirci azaldı bunu kabul etmek lazım. Ama bunun sebebi sadece Passolig değil. 3 Temmuz sürecinden sonra seyirci yavaş yavaş azaldı. Ben Passolig sayesinde bedavacılığın bittiğini düşünüyorum. Görüyor musunuz ne kadar bedavacı varmış!”

    Beşiktaş’ta Önder Özen dönemi geride kaldı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?


    “Önder Özen sevdiğim başarılı bir arkadaşımız. İlla Fenerbahçeli birisi aranıyorsa işte ilk günden beri gizlemeyen biri. Ayrıca da Beşiktaş’ta gayet başarılı bir şekilde çalıştı. Futbolun başında Ahmet Nur Çebi var; Mete Vardar var. Bir dönem olmuş duyuyoruz, Önder Özen ve Bilic’in selamlaşmadığı iddia ediliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Yetkililer de gereğini yapmış. Şu an herhalde Bilic daha rahat karar veriyor bazı şeylere. Bence Önder Özen kabul etmemesi gereken bir görevi kabul etti gelirken. Çünkü kendisi teknik direktör. Bence teknik adamdan menacer olmaz. Çünkü iki teknik adam oluyor bir takımda bu da sorun yaratıyor.”

    'Beşiktaş söke söke şampiyon olur'


    Süleyman Seba Sezonu adı altında sizin de içinde bulunduğunuz bir grup, Beşiktaş’ın şampiyonluğu için düğmeye bastı deniliyor. Ne diyeceksiniz?

    “Haksızlık yapılıyor. Yok öyle bir güç. Başarılı kadro şampiyon olur. Mesela 2003 yılı o kadrosu, Serdar Bilgili sağ olsun işime hiç karışmadı; ben kurdum. Lucescu’yu ben getirdim. Daum konusu kapanmıştı bizim için. Galatasaray’da mutsuz olduğunu bildiğimden ben aldım. İlhan Mansız ile Tümer Metin‘i ben transfer ettim. O dönem bonservis bedelleri artmasın diye Aziz Yıldırım’la konuştum ben alıyorum diye. O da, ‘Al istersen Ali Akdeniz’i de al’ dedi. Galatasaray, İlhan ile ön mukavele yapmıştı. İkili ilişkilerimi kullanarak ben hallettim o transferi. Mehmet Cansun ‘Buyur al’ dedi. Sergen‘i Beşiktaş’a geri getirirken mırın kırın eden çok olmuştu. Çapraz bağlarından ameliyat olmuştu. Herkes tatil yaparken ben Ümraniye‘de Sergen’i çalıştırdım. Bu çocuklarla da 6 derbi maçı kazanıp şampiyon olduk. Demek istediğim yok öyle bir güç! Ama tabii yüzde 1’lik hakem hataları, günlük değişkenler etki edebilir maç sonuçlarına. Bugün de Beşiktaş şampiyon olacaksa söke söke olur.”

    'Yönetimde tartışma yok'

    Beşiktaş’ta Fikret Orman-Ahmet Nur Çebi çekişmesi olduğu söyleniyor var mı böyle bir şey?


    “Ben böyle çekişme bilmiyorum. Fikret Orman başarılı bir başkan. Kimse görevi istemezken başkanlığa geldi. Çok güzel bir stat yapıyor. Türkiye’de başkan ne derse o olur. Ahmet Nur Çebi’yi futbolun başına getiren kendisi. Söylendiği gibi bir çekişme olsa görevden alır. Yetki onda. Sıcak parayı Ahmet Nur Çebi’nin verdiği, bu yüzdende başkanın ses çıkarmadığı söylentileri de var? Yok, öyle büyük paralar vermiyor Ahmet Nur Çebi. Evet kısa vadeli borçları pozisyonu gereği karşılıyor ama öyle sıkıntılı bir durum olsa fark etmez bunlar. Başkan ne derse o olur. Bence uyum içerisinde çalışıyorlar.”

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sinan Engin Fatih Terim Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title