Haberler

    Sinan Canan ile Bir Ar-Ge Ürünü Olarak Beyin

    "Modern dünyada 3.5 milyar yıllık bir Ar-Ge ürünü olarak insan beyni" Atölyesi Prof Dr Sinan Canan'ın sunumu ile sizlerle!Atölyenin ana çıktısı: Biyolojik ayarımızı öğreneceğiz.

    "Modern dünyada 3.5 milyar yıllık bir Ar-Ge ürünü olarak insan beyni" Atölyesi Prof Dr Sinan Canan'ın sunumu ile sizlerle!

    Atölyenin ana çıktısı: Biyolojik ayarımızı öğreneceğiz.

    Nelerden bahsedeceğiz?

    İnsan nedir?

    Nasıl hayatta kalıyor?

    Bedenimiz niye böyle?

    Bizi hayatta tutan eklenti: Beyin

    Canlılık tarihi

    Akrabalarımızı tanıyalım

    Şeceremiz

    Kozmik takvimde neredeyiz?

    Diğer beyinleri anlamadan kendimizi niye anlayamayız?

    İnsanın yükselişi: insan nasıl insan oldu?

    Beynin katmanları

    Ödül ceza sisteminin bize yaptıkları

    Bağımlılıklarımızın biyolojik kökeni

    Neden sadece insan bağımlı

    Neden herkes bağımlı olmaz

    Bizi insan yapan et parçası: ön beyin

    En zor işimiz: beyni beslemek (biyolojik olarak)

    Ne yemeli ne yememeli?  Beslenmenin fabrika ayarları

    Diyet mi perhiz mi yaşam tarzı mı?

    Tarım: insanlığın ilk intihar girişimi

    Ellerimiz bizi nasıl  insan yaptı?

    Ritmik beden : Biyolojik ritimler

    Stres: Neden sadece insanı öldürüyor (zebralar neden ülser olmuyor?) Süreğen sistemin bize ettikleri

    Sosyal beyin

    Diğerleri olmadan neden işlev göremiyoruz

    Ayna nronlar öğrenme gülümseme selamlaşma ve diğerleri

    Modern dünya: biz yaptık peki o bize neler yapıyor

    Fabrika ayarlarımızla yarattığımız yaşam arasındaki uyumsuzluk

    Örüntüler ve örüntü algısı: Beynin esas işi

    Bilinenden bilinmeyene örüntü algısının sınırları – nasıl hayatta kaldık

    Yüzleri tanıma, dil öğrenme ve diğer bize has yeteneklerin sırrı ve ortak noktası

    Yapay zeka ile yaşamak

    Eğitmen Hakkında:

    Kimler gelmeli

    Muhteşem olduğu konusunda şüphe eden herkes!

    Eğitmen Hakkında

    Prof. Dr. Sinan Canan, PhD

    1972 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı'nda yüksek lisans, aynı kurumun Fizyoloji Anabilim Dalı'nda ise doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında Tıbbi Fizyoloji Doçenti ünvanını aldı. Başkent, Turgut Özal ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerinin tıp fakültelerinde toplam 10 yılı aşkın süre öğretim üyesi olarak çalıştı. Tüm akademik kariyeri boyunca disiplinlerin sınırlarında yer alan araştırma konularıyla ilgilenmeyi tercih etti. Kaos Teorisi, Karmaşıklık, Fraktal Geometri, Doğadaki biçimler, Öğrenme, Lisan ve afazi, Zihin ve Beyin gibi konularda ülke çapında genel dinleyiciye yönelik konferans ve programlar düzenlemekte, bilimi ve özellikle de zor addedilen bilimsel konuları herkesin anlayabileceği anlatılara dönüştürme işi, zamanının çoğunu kaplamaktadır. "Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler" ve Değişen Be(y)nim adlı kitapların yazarıdır. 2013 yılında bir bilimsel anlatı ve araştırma merkezi olan [n]Beyin'i kurmuştur ve halen [n]Beyin'de bilimsel kurul başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü'nde öğretim üyeliği görevlerini sürdürmektedir.Sinan Canan, Bige Canan ile evli; Aybike, Metehan ve Melike Canan'ın da babasıdır. "Hayatın, tek bir işle uğraşmak için fazla uzun; insanın ise, tek bir işle ömrünü tüketmek için fazla karmaşık olduğuna" inanmakta ve bu yönde çalışmalarına elinden geldiğince devam etmektedir…

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title