Haberler

Sinan Akçıl Gönüllü Turizm Elçisi Oldu!

Güncelleme:

Üzerinde "Ask Me" (Bana Sor) yazan Gönüllü Turizm Elçisi tişörtünü giyen Akçıl'ın turistlerle sohbeti renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Fatih Belediyesi'nin, dünya tarihinin en büyük medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada'yı ziyaret eden turistlere rehberlik edilmesi ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla başlattığı Gönüllü Turizm Elçileri Projesi, dün Sultanahmet Meydanı'ndaki Amfi Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin hem ulusal hem de uluslararası hedefleri olduğunu belirterek "15-30 yaş aralığındaki gönüllü gençlerimizden oluşan 400 turizm elçisi, Tarihi Yarımada'yı ziyaret eden turistlere destek olacak. Gençlerimiz, tarihi ve kültürel değerleri en doğru şekilde anlatarak Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunurken bir yandan da yabancı dillerini geliştirecek, yeni insanlar ve yeni kültürlerle tanışarak kendi gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Ayrıca bu proje ile yaz tatillerini değerlendirecek olan Gönüllü Turizm Elçileri bu çalışmaları ile harçlık da kazanacaklar" diye konuştu.

Turistlerin ilk adresi Tarihi Yarımada

Tarihi Yarımada'nın, her yıl 10 milyon kişinin ziyaret ettiği İstanbul'da turistlerin ilk adresi olduğunu belirten Mustafa Demir, şunları söyledi: "Gece nüfusu 430 bin olan Yarımada'nın, ticari hacminden dolayı gündüz nüfusu da 2 milyona kadar yükseliyor. En kıymetli hazinelerinden biri olan Kapalıçarşı ise, adeta dünyanın da göz bebeği… Tüm bu değerleriyle Tarihi Yarımada, genel olarak İstanbul turizminin gelişmesi anlamında da önemli bir rol üstleniyor."

"Sanatçılar olarak gençlere örnek olmalıyız"

Gönüllü Turizm Elçileri projesinin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirten ünlü sanatçı Sinan Akçıl da, "Sanatçılar olarak gençlere örnek olmalıyız. Bu sebeple projedeki gençleri desteklemek istedim. Böyle bir projeyi geliştirip

hayata geçirdiği için Sayın Mustafa Demir'i tebrik ediyorum. Gençlerle birlikte bugün ben de turizm elçisi olacağım" dedi.

Turizm elçisi oldu, turistlere yardım etti

Projenin tanıtımının ardından üzerinde "Ask Me" (Bana Sor) yazan Gönüllü Turizm Elçisi tişörtünü giyen Sinan Akçıl, Sultanahmet Meydanı'nda bir gün boyunca dolaşarak turistlerle sohbet edip sorularına yanıt verdi. Gönüllü Turizm Elçileri projesi kapsamında zaman zaman farklı ünlü isimler de turizm elçisi tişörtleriyle Tarihi Yarımada'daki turistlerin karşısına çıkacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Demir Sultanahmet Sinan Akçıl Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title