Haberler

Sınai Gaz Tüplerinin Denetimi Yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Genel Müdürlüğünce Adıyaman’da sınai gaz tüplerinin denetimi yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Genel Müdürlüğünce Adıyaman'da sınai gaz tüplerinin denetimi yapıldı.

Düzenli olarak gerçekleştirilen denetimlere bir yenisi daha eklendi. Sınai gaz tüpleri denetimlerine Kayseri İl Müdürlüğünden gelen denetçiler ve Adıyaman Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü denetmenleri katıldı.

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan, "Ülkemizde zaman zaman yaşanan sınai gaz tüpleri ile ilgili kazalar ve bu güne kadar gerçekleştirilmiş denetimlerdeki tespitlerimiz doğrultusunda Bakanlığımız Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünce Sınai Gaz Tüpleri Denetim Projesi başlatılmıştır. Teknik düzenlemelerine uygun olarak üretilen tıbbi ve sınai gaz tüplerinin kullanılmasını sağlamak ve kullanıcıları bu konuda bilinçlendirmek amacıyla kullanıcı denetimleri yapılmıştır. İlimizde gerçekleştirilecek denetimler, sınai gazların yoğun olarak kullanıldığı, sanayi siteleri ile sanayi bölgelerindeki işletmeler ve tıbbi gazların yoğun olarak kullanıldığı kamu ve özel hastanelerde gerçekleştirildi. Hizmet veren hastaneler ile sanayi tesislerinde yapılan denetimlerde, kullanımdaki tüplerde fiziksel kontrolün yanı sıra yönetmelik gereği tüplerin üzerinde yer alması gereken işaretler kontrol edilmiştir.

Kullanılması risk teşkil eden tüpler ( şişkinlik, oyuk, çatlak, korozyon vb.) için test/muayeneye gönderilme ya da imha imkanı sağlanmış, işareti okunamayan tüplere yüzey temizleme etiketi yapıştırılarak, yüzey temizleme işleminden sonra denetim yapmak üzere ayrılmıştır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title