Haberler

Sinagog Saldırısında Yaralanan Vatandaşın Yumurtalı Tepkisi

Şişhane’de Neva Şalom Sinagogu’na yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Şişhane'de Neva Şalom Sinagogu'na yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi. Bombalı saldırıda gözlerini kaybeden bir vatandaş, cebinden çıkardığı yumurtayı sinagoga fırlatarak tepki gösterdi.

Şişhane'de 15 Kasım 2003'te Neva Şalom Sinagogu'na yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler anısına bir tören düzenlendi. Patlamada hayatını kaybeden Murat Şahin'in başkanlığını yaptığı Yağbasan Köylüleri Derneği öncülüğünde düzenlenen anmaya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu katıldı. Tören, saldırının gerçekleştirildiği saat 09. 23'te saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Saldırıda hayatını kaybeden Yağbasan Köylüleri Derneği Başkanı Murat Şahin'in kızı babasının fotoğrafını bir an olsun elinden bırakmadı. Şahin'in eşi Fatma Şahin'in ise uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü.

Mahmut Talan törende konuşma yapacağı sırada patlamada gözlerini kaybeden Aydın Kara, tepki göstererek, "Sinagog yüzünden gözlerimi kaybettim. Eşimi kaybettim" diye bağırmaya başladı. Bu sırada konuşmasını kesen Talan, Kara'yı yanına çağırarak "Birlikte bağıralım. Terörü birlikte lanetleyelim" dedi.

Kara, arkadaşları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Sinagoga doğru yürüyüşe geçildiği sırada kendisini kaybeden Kara, hahambaşına seslenerek cebinden çıkardığı yumurtayı sinagoga fırlattı. Kara, daha sonra alandan uzaklaştırıldı. Sinagoga doğru yürüyüşe geçen grup ise Şahin'in hayatını kaybettiği iş yerinin önüne karanfil bıraktı.

Grup daha sonra mezarlık ziyaretinde bulunmak üzere sessizce dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Tanal Murat Şahin Aydın Kara Yağbasan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title