Haberler

Şimşek: Tekel'e Çözüm Bulunsaydı Bu Şehidimizi Vermeyecektik

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, "TEKEL eyleminin 10. gününde soruna çözüm bulunsaydı, demokratik tepkiye gerçekten gerekli yanıt verilseydi, 73. günde bu şehidimizi vermeyecektik. Bu bir katliamdır" dedi.
Şimşek, sabah hayatını kaybeden Hamdullah Uysal'ın ölümünün sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu ileri sürerek, "TEKEL direnişinde" Hamdullah Uysal'ın ölümü ile "direniş meşalesinin d...

KESK Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, "TEKEL eyleminin 10. gününde soruna çözüm bulunsaydı, demokratik tepkiye gerçekten gerekli yanıt verilseydi, 73. günde bu şehidimizi vermeyecektik. Bu bir katliamdır" dedi.

Şimşek, sabah hayatını kaybeden Hamdullah Uysal'ın ölümünün sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu ileri sürerek, "TEKEL direnişinde" Hamdullah Uysal'ın ölümü ile "direniş meşalesinin daha gür yanacağını" söyledi. Şimşek KESK'in Cumartesi günü Türk-İş önünde yapacağı oturma eylemine etkin bir şekilde katılacaklarını kaydederek; Cumartesi, Pazar ve Pazartesi sabah akşam işçiler ile birlikte olacaklarını açıkladı. Şimşek hükümete seslenerek, "Bu direnişi bitirmek istiyorsanız 4/C'yi kaldırın. TEKEL işçilerini davul zurna ile yollayalım. Demokrasi, özgürlük, iş, ekmek mücadelesi kazanacaktır" dedi.

Şimşek, TEKEL işçilerinin dünyanın gidip görmedikleri yerlerinde bile seslerinin duyulduğunu söyleyerek, 5 adım ötedeki AKP Hükümeti'nin ve onun başbakanının hala bu sesi duymamakta direndiğini kaydetti. TEKEL işçisinin özlük haklarını kazanması için alanlarda olduklarını dile getiren Şimşek, Balıkesir'de yaşanan maden patlaması sonucu meydana gelen ölümlere de değinerek şöyle dedi:

"Balıkesir'de, Bursa'da, Tuzla'da hala kazaların yaşanıyor. Bu kazaardan sonra Hükümet hamasi nutuklar atıyor. Teknik inceleme ve açıklamalar ile süreci geçiştirmeye çalışıyor. Bu hükümetin işçi sağlığı ve güvenliği ile ilgili bir milim bile adım atmaya niyeti yok."

Şimşek, TEKEL işçilerinin 73 gündür "baskı ve tahriklere rağmen demokratik ve meşru bir mücadele yürüttüğünü' belirterek, bu mücadelenin bir parçası olduklarını söyledi. Şimşek, "Direnişte, şehit verdiğimiz Hamdullah arkadaşımız Türkiye işçi sınıfının direniş şehididir" şeklinde konuştu.

KESK dışında meşaleler ile Türk-İş önüne, Tümtis, TES-İŞ, Haber-İş, Türk Metal, Yol-İş, Petrol-İş ve Tez-Koop-İş yöneticileri de geldi. Bazı sendikacılar bu gün ölen işçi için ellerinde çiçekler ile Samsun çadırına taziye ziyaretinde bulundular. Türk-İş önüne çok sayıda sendika, sivil toplum örgütü çelenk gönderdi.

Öte yandan hayatını kaybeden Uysal'ın cenaze töreni için her çadırdan üç kişi ve Samsun çadırının tamamı Uysal'ın memleketine gitmek üzere yola çıktı.(ANKA)

(ME/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

title