Haberler

"Simitçi Amca" Sahnede Çevre Bilinci Aşılayacak

Güncelleme:

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde simitçilik yapan 65 yaşındaki Fevzi Yılmaz, hazırladığı Karagöz ve Hacivat sahnesi ile öğrencilerde çevre bilinci oluşturmayı hedefliyor.

Yılmaz, 16 ay önce evinin bir odasındaki eşyaları boşaltarak, Karagöz ve Hacivat oyunlarını sergileyebileceği amatör bir sahne hazırladı. Daha sonra Karagöz ve Hacivat figürlerini oluşturan Yılmaz, gösterilerini artık okullarda yapacak.

Yılmaz, ramazan ayında Karagöz ve Hacivat etkinliklerini izlediğini ve çok hoşuna gittiğini söyledi.

Yaklaşık 16 ayda sahneyi oluşturduğunu ve asetat kağıtlardan da Karagöz ve Hacivat'ı hazırladığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Artık bunu öğrencilerimizle tanıştıracağız. Amacımız çocukları eğlendirerek, çevre bilinci gibi konularda mesajlar vermek. Bu mesajlarımızı çocuklara oyunlarla güldürerek vereceğiz. Bu şekilde Karagöz ve Hacivat'ı çocuklarımız da tanıyacak. Kültürümüzü de yaşatmış olacağız. Okullarda gösteri yapmak için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünden izin aldım."

Yılmaz, öğrencilerin gösteriyi beğeneceğine inandığını ifade ederek, gösteri için okul okul gezeceğini vurguladı.

Artık çocukların bilgisayar başından kalkmadığını ve eski oyunları, oyuncakları bilmediğini dile getiren Yılmaz, "Biz çocukken, küçük oyuncaklarla oynardık. Küçük oyuncaklar bize büyük fikirler verdiğini görüyorduk. Biz oyuncaklarımızı telden, tahtadan kendimiz yapardık. Şimdikiler gibi hazır değildi" şeklinde konuştu.

Yılmaz, ayrıca Nasrettin Hoca'yı da Türkiye'de ilk kez gölge oyunu olarak perdeye taşımaya hazırlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Fevzi Yılmaz Kırklareli Babaeski Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title