Haberler

Simit Arabası" Hayatını Değiştirdi

Mersin'de cami bahçesinde bekleyip çevredeki vatandaşların verdiği yardımlarla geçimini sağlayan 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, İŞKUR ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle aldığı simit arabasıyla iş sahibi oldu.

MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de cami bahçesinde bekleyip çevredeki vatandaşların verdiği yardımlarla geçimini sağlayan 36 yaşındaki engelli Mehmet Altındağ, İŞKUR ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle aldığı simit arabasıyla iş sahibi oldu.

Çocuklukta geçirdiği felç nedeniyle bir bacağını kaybeden Altındağ, küçüklüğünden itibaren birçok iş girişiminde bulundu. Engelli olduğu için girdiği işlerden çıkmak zorunda kalan Altındağ, 12 yaşında son çare olarak Muğdat Camisi'nin bahçesinde bekleyerek, orada kendisini tanıyan vatandaşların verdiği yardımlarla hayatını devam ettirmeye başladı.

Yaklaşık 24 yıl boyunca yardımlarla geçinen ve 10 ay önce evlenen Altındağ, çalışarak para kazanmaya gayret etse de bunda başarılı olamadı.

Aldığı bir motorla mahalle aralarında soğan ve patates satan Altındağ, geçirdiği kaza sonrası bu işten de vazgeçmek zorunda kaldı.

Ardından İŞKUR ve Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü "Simit Arabam Engel Tanımam Projesi" kapsamındaki destekten faydalanan Altındağ, aldığı simit arabasıyla işini kurdu.

Öte yandan proje kapsamında 12 ortopedik engelliye simit arabası alınarak istihdama katkı sağlandı.

"Kimseye el açmadan geçimimi sağlıyorum"-

Altındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'dan kendisine gelen mesajla projeden haberdar olduğunu belirterek, başvurusunun kabul edildiğini söyledi.

Proje kapsamında hijyen ve diksiyon kursuna katıldığını aktaran Altındağ, "Belediye, bu projeyle engellilere çok büyük katkı sağladı. Biz engelliyiz. İnsanların yüzde 80'i bize duygusal bakıyor, acıyor. Şimdi ise herkes 'iyi olmuş' diyor. Kimseye el açmadan geçimimi sağlıyorum. Herkesin bana bakış açısı değişti. Sabah 06.00'da geliyorum akşam 17.00'ye kadar buradayım. Yakında baba olacağım, çok mutluyum. Allah bize bu fırsatı tanıyanlardan razı olsun. Geçimimi bu şekilde sağlıyorum" diye konuştu.

Caminin önünde beklerken bazı vatandaşların kendisine hakaret ettiğini anlatan Altındağ, "Çok şükür artık kimseye muhtaç değilim. Günlük 70-80 simit satıyorum. Daha da iyi olacak. Annem, babam ve eşime bakıyorum" dedi.

Altındağ, Mersin halkına projeye destek olmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Altındağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title