Haberler

Sime-Sen Üyeleri Şanlıurfa'daki Seminere Katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Daire Başkanlığı koordinesinde "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi" kapsamında Şanlıurfa'da yapılan seminere SİME-SEN Eskişehir Şubesi üyeleri de katıldı.

SİME-SEN Eskişehir Şube Başkanı Sadi Çelebi ve Şube Başkan Yardımcısı Haluk Kütük'ün katıldığı seminer, Şanlıurfa'da gerçekleşti. Seminer ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan SİME-SEN Eskişehir Şube Başkanı Sadi Çelebi, "Bu eğitim faaliyetinin amaca istihdama ulaşamamış ve bir şekilde istihdam dışı kalmış vatandaşlarımızı hem istihdama kazandırma, hem de sürdürülebilir bir istihdam politikası gerçekleştirmek olarak belirlenmiş ve hedefine ulaşmıştır diye değerlendiriyorum. Bu vesile ile bu eğitim faaliyetinin planlanmasından icra edilmesine kadar her aşamada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte son günlerde üyelerimiz tarafından sendikamıza iletilen bilgilerden Sağlık Bakanlığı'na devredilen askeri hastanelerde görevli personele devredildikleri ve çalışmakta oldukları askeri hastaneler dışındaki başka yerlerdeki kamu hastanelerine atamalarının yapıldığına ilişkin tebligat imzalatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu şekilde yapılan tebligatları incelediğimizde içeriğinin 'Devre ve devir sonrasında çalışmakta olduğu devredilen askeri hastanenin dışında başka bir kamu hastanesine atanmasına muvaffakat' niteliği taşıdığı görülmektedir. Bu şekildeki bir atamaya itiraz etmek isteyen sivil memur arkadaşlarımızın kuruma başvurmak üzere ihtiyaçları olan dilekçe örnekleri genel merkez mevzuat birimince hazırlanarak üyelerimizin kullanabilmeleri maksadıyla internet sitemiz üzerinden yayınladık" dedi.

Sivil memurlar ile ilgili olarak da yapılan çalışmalardan bahseden Çelebi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"OHAL kapsamında yayınlanan KHK'ler ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinde sivilleşmesi çalışmalarına ilişkin sayın Milli Savunma Bakanımızın açıklamalarında anlaşılacağı üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivilleşme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini yakından takip etmekteyiz. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan sivil kadro çalışmalarına ilişkin genel merkez yönetimi olarak yakından takip edilerek katkı sunulma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli sivil memur arkadaşlarımızdan tespit edilen yeni sivil kadrolarının asgari eğitim düzeyi ve çalışma koşullarını sağlayan sivil memurların bu kadrolara atanması yönündeki taleplerimiz yakından takip edilmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Şanlıurfa Çelebi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title