Haberler

Sime-sen Genel Başkanı Tutkaç Ağrı'da

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Akif Tutkaç, sendika üye ziyaretleri kapsamında Ağrı’ya geldi.

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Akif Tutkaç, sendika üye ziyaretleri kapsamında Ağrı'ya geldi.

SİME-SEN Genel Başkanı Akif Tutkaç, Erzurum'a bağlı Ağrı ve Iğdır illerine ziyaretlerde bulundu. Ağrı ziyaretinde üyeleriyle birlikte bir restoranda öğle yemeği yiyen Tutkaç, burada sendikanın kurulurken yaşadıkları zorluklarla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bağımsız en büyük sendikası olduklarını ifade eden SİME-SEN Genel Başkanı Tutkaç, "Gereken altyapı ve donanımımızı tamamlayarak sendikal haklarımızı almak için mücadelemize başladık. Yasaklı olmamıza rağmen, mücadelemizin daha etkin ve hızlı ilerlemesi adına 21 Ekim 2011'te Ankara Valiliği'ne gerekli başvurumuzu yaparak 51 arkadaşımızla beraber SİME-SEN'i kurduk. Ancak Ankara Valiliği'nce TSK'da çalışan sivil memurların sendika kuramayacağı ve üye olamayacağı gerekçe gösterilerek Ankara 8. İş Mahkemesi'nde kapatma davası açıldı. Yapılan yargılamada da bunun anayasamızın 90'ıncı maddesi doğrultusunda ülkemizin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerle tanınan temel örgütlenme özgürlüğüne aykırılığı iddia edilerek dosyanın Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesini istedik. Ankara 8. İş Mahkemesi tarafından anayasaya aykırılık iddiamız yerinde görülerek dosya Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi. Anayasa Mahkemesi davayı 10 Nisan 2013 tarihinde esastan görüşmüş ve sivil memurların sendikal haklarının engellenmesinin, anayasamızın 51. maddesi ve 90. maddesindeki hüküm gereğince uluslar arası sözleşmelere aykırı olduğu gerekçesiyle sivil memurların sendikal haklarını engelleyen 4688 sayılı kanun 15/g maddesinin iptaline karar verdi. Böylece sendikamız tam manasıyla kurulmuş oldu. Sendikamız bir buçuk yılda 8 şube 3 temsilcilik açtı. Şu anda 15 binin üzerinde üyemiz var. TSK dışında emniyet müdürlüklerinde çalışan sivil memurlarımıza da bu hakkın verilmesi için çalıştık. Şu an onlarında böyle bir hakları oldu. Şimdi ise TBMM de çalışan sivil memurlar için sendikalaşma yönünde çalışmalarımız oluyor. Kanunun iptali için Ankara 2. İş Mahkemesine başvurumuzu yaptık. Ankara 2. İş Mahkemesi dosyayı Anayasa Mahkemesi'ne gönderdi. Sonuç bekliyoruz. Sendikamız herhangi bir konfederasyona üye değildir. Tamamıyla bağımsız bir sendikayız. Çalıştığımız yerler itibariyle de herhangi bir konfederasyona bağlı olmamız doğru olmaz" dedi.

SİME-SEN Genel Başkanı Akif Tutkaç'ın ziyareti dolayısıyla verilen yemeğe Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan, Ağrı Gençlerbirliği Spor Kulüp Başkanı Mahmut Yıldırım, SİME-SEN Ağrı Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile SİME-SEN üyeleri katıldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anayasa Mahkemesi Ankara Valiliği Erzurum Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title