Haberler

"Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı" Kampanyası

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,

"Memleketimden Suriye'ye yapılan yardımların yerine ulaştığını görmek onur ve gurur verici" dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı" kampanyası kapsamında toplanan 5 tır yardım malzemesinin Nizip'te yapılan temsili teslim törenine katıldı.

Suriyelilere destek veren Nizip halkına teşekkür eden Görmez, Türkiye'nin Suriye'ye karşı gösterdiği davranıştan dolayı çok gururlandığını belirterek,

"Memleketimden Suriye'ye yapılan yardımların yerine ulaştığını ve sahiplik yapıldığını görmek onur ve gurur verici. Yapılan bütün bu yardımlardan dolayı hemşehrilerime ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardında Görmez ve beraberindekiler, Suriyelilerin kaldığı Nizip'teki çadır kenti ziyaret etti. Burada Suriyeli ailelerle sohbet eden Görmez, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Ayrıca çadır kentte bulunan Kur'an kursunu da ziyaret eden Görmez'i hadis ve dualarla karşılayan öğrenciler, ilahi okudu.

Görmez, ayrıca çadır kent ziyaretinin ardında ilçede kiraladıkları evlerde yaşayan 3 Suriyeli aileyi de ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı gerçekleştirildi.

Görmez'e, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Müftüsü Mustafa Genç, daire amirleri ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Zerin Özdilek / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Görmez Türkiye Suriye Nizip Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title