Haberler

    Şimdi de Üç "Süper Dünya" Keşfedildi

    Güneş'e 21 ışık yılı uzaklıkta, yörüngesinde üç adet "Süper Dünya" olan bir yıldız bulundu.

    -

    Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) çalışan bilim insanları, Dünya'mıza yakın ve yörüngesinde üç adet "Süper Dünya" bulunan bir yıldız keşfetti. 21 ışık yılı uzakta olduğu belirtilen HD 219134b yıldızının çevresindeki en yakın gezegenin, Dünya'nın 4.5 katı hacminde ve yaklaşık 1.5 katı büyüklüğünde olduğu belirtildi. "Tahminlerimize göre gezegenin yüzeyindeki ısı, yaklaşık 430 dereceyi buluyor" diyen astrofizikçi Stephane Udry "Bu, gezegende yaşam ihtimali olmadığını gösteriyor. Gezegenin dışı erimiş kayalar ve lavla kaplı" ifadesini kullandı. HD 219134b adlı yıldızın çevresindeki diğer iki "Süper Dünya"nın ise gaz bulutlarından oluştukları belirtildi. Cassiopeia Takımyıldızı'ndaki "Süper Dünya"nın yörüngesini 6.8 günde, diğerinin ise 47 günde tamamladığı belirtildi.


    Astrofizikçilere göre yakın!


    Üç gezegen de kütlelerinin Dünya'dan büyük, fakat Jüpiter ve Neptün gibi gaz devlerinden küçük olduğu için "Süper Dünya" (Super Earth) diye adlandırılıyor. HD 21914b, Dünya'ya 21 ışık yılı uzaklıkta olduğu için, astrofizikçiler tarafından "yakın" olarak nitelendiriliyor.


    Kaynak: Sabah



    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title