Haberler

Simav, Yabancı Öğrencileri Bağrına Bastı

Kütahya’nın Simav ilçesinde 102 aile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere 5 ülkeden gelen 102 yabancı öğrenciyi bağrına bastı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde 102 aile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere 5 ülkeden gelen 102 yabancı öğrenciyi bağrına bastı.

Dünyada sadece Türkiye'de kutlanan Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Arnavutluk'tan gelen 102 yabancı öğrenciyi Simavlı aileler önceden belirlenen program kapsamında ağırlamak üzere evlerinde götürdü.

4 günlüğüne Simav'a gelen 102 yabancı öğrenci, Belediyenin önceden belirlediği gönüllü ailelere teslim edildi. Öğrencilerle birlikte onlara refakat etmek üzere gelen 44 yönetici ve müzisyen de Belediyenin davetlisi olarak Eynal kaplıcalarında ağırlanıyor.

Yabancı öğrencileri 4 gün boyunca evlerinde konuk edecek Simavlı ailelerin tanışması ve teslimi esnasında duygusal anlar yaşandı. Dil konusunda yabancılık çeken öğrencilere Simav'da görev yapan öğretmenler yardımcı oldu. Simavlı aileler kendilerinden biri olarak gördükleri yabancı öğrencileri ellerinden tutarak evlerine götürürken duygusal anlar yaşandı. Yabancı öğrenciler öğretmenlerinden ayrılırken gözyaşlarını tutamadı.

Bu günü dinlenerek geçiren yabancı öğrencilerin 22 Nisan günü ilçenin değişik yerlerinde düzenlenecek etkinliklere katılarak ülkelerinin folklor ve kültürlerini yansıtacakları bildirildi.

Simav Belediye Başkan Vekili Mehmet Uluer, 4 günlük süreçte yabancı öğrencilerle onların refakatçilerine Simavlılar olarak ellerinden gelen misafirperverliği göstereceklerini söyledi.

Yabancı öğrencilerin 23 Nisan günü Şehir Stadında düzenlenecek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliklerine katıldıktan sonra 24 Nisan Perşembe günü ilçeden ayrılacakları bildirildi. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

23 Nisan Türkiye Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title