Haberler

Simav Işçiyken Patron Oldular

Kütahya'nın Simav ilçesinde 28 genç, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yurt genelinde başlattığı "Genç Çiftçilere 30 bin TL'lik Hibe Desteği Projesi" kapsamında kendi işletmelerini kurarak genç yaşta patron oldu.

Kütahya'nın Simav ilçesinde 28 genç, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yurt genelinde başlattığı "Genç Çiftçilere 30 bin TL'lik Hibe Desteği Projesi" kapsamında kendi işletmelerini kurarak genç yaşta patron oldu.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, "Genç Çiftçilere 30 bin TL'lik Hibe Desteği Projesi" kapsamında 1300 çiftçinin talepte bulunduğunu, bunlardan bakanlık tarafından durumu uygun bulunan 22'si kadın 28'inin tarımsal ve hayvancılık alanında kendi işletmelerini kurmak suretiyle üretime başladıklarını bildirdi. Tokdemir, "Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında genç çiftçilerin desteklenmesi projesi başlamadan önce ekip olarak köylere giderek yayım çalışması yaptık. 1300 genç çiftçi bize talepte bulundu. Bakanlığımız bunlardan durumunu uygun bulduğu 22'si kadın toplam 28 genç çiftçimize seçtikleri büyük ve küçükbaş hayvancılık, tavukçuluk, arıcılık, mantarcılık, kapama meyve bahçesi, örtü altı seracılığı, tarımsal ve hayvancılık gibi alanlarda 30 bin TL'lik hibe desteği sağladı. Bizler de genç çiftçilerimize projelerinin başarıya ulaşabilmesi açısından teknik alanda her türlü desteği sağladık. Şimdi çok şükür genç çiftçilerimiz kendi işletmelerini kurarak, işçilikten patronluğa terfi ettiler. İşletmeleri her gün kontrol ediyoruz. Genç çiftçilerimizin projelerine sahip çıktıklarını görmek bizi de mutlu ediyor" diye konuştu.

Proje kapsamında ilçeye bağlı Naşa Beldesi'nde mantar üretimi yapan 2 çocuk babası Mehmet Özkurt (25), "Düne kadar başkalarının yanında işçilik yapıyordum. Şimdi bakanlığın vermiş olduğu 30 bin TL'lik hibe desteği sayesinde kendi evimin altına bin metrekarelik alanda mantar üretim tesisi kurdum. Ürettiğim mantarlarımı da kilosunu 10 liradan satmaya başladım. İşçi iken genç yaşta patron oldum. Girişimci kardeşlerime tavsiye ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Projeden tavukçuluk alanında yararlanan ilçeye bağlı Ahmetli Köyü'nden bir çocuk annesi Şeyda Oral (25), "500 tavuk aldık. Yakında yumurtalarını almaya başlayacağız. Sabah erken saatte kümese iniyorum. Akşama kadar tavuklarımla birlikteyim. Onlara gözüm gibi bakıyorum. Yemlerini sularını saatinde vermeyi ihmal etmiyorum. Bakanlığımızın biz genç çiftçilere sunduğu 30 bin TL'lik hibe desteği projesi bize can suyu oldu. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title