Haberler

Simav'ın Duayen Gazetecisi 29 Yıllık Meslek Hayatını Kitaplaştırıyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşayan basın emekçisi Kamil Muştu, (93) 3 kez hapis cezası aldığı ancak hapishanede yatmadığı meslekteki 29 yıllık anılarıyla hatıralarını kitaplaştırıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan basın emekçisi Kamil Muştu, (93) 3 kez hapis cezası aldığı ancak hapishanede yatmadığı meslekteki 29 yıllık anılarıyla hatıralarını kitaplaştırıyor.

Simav'ın ilk gazetecisi olmasının yanında ilk matbaayı kuran ve ilçede "Simav'ın Sesi" adı altında ilk gazete çıkaran kişi olarak bilinen basın duayeni 3 çocuk ve 6 torun sahibi 93 yaşındaki Kamil Muştu, meslekte geçirdiği 29 yılın yanı sıra anılarını ve hatıralarını bir kitap haline getirmek için başlattığı çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

350 sayfadan oluşacak anılarının 200.ncü sayfasını da tamamladığına vurgu yapan Muştu, amacının Simav'da geçmişte olup bitenleri tüm çıplaklığıyla gelecek nesillere taşımak olduğunu söyledi.

Muştu, "Zira içerisinde ders alınacak pek çok hatıram ve ilçenin gelişmesine katkı sağlayan projelerim var. Onların ziyan olmasını istemiyorum" dedi.

Simav için 29 yıl haber peşinde koşarken şahit olduğu pek çok önemli olayı kaleme aldığı kitabının adını henüz koymadığını da vurgu yapan Muştu, "Okurlarım bir gazetecinin gözünden yakın tarihe tanılık yapacağı kitabımda birçok önemli olayın bilinmeyen yönleri de öğrenme imkanına kavuşacaklar" diye konuştu.

Simav'a en çok hizmet eden Belediye Başkanlarının arasında Arif Sümer'i ilk sıralara yerleştiren Simav'ın duayeni Muştu, Simav'a ilk hükümet konağı kazandıran belediye başkanı Sadık Ülkem ikinci sırayı aldığını söyledi.

Simav'a hizmet edenlerin başında kaymakamlar arasında rahmetli Ali Kayacan'ı ilk sıralara yerleştiren Muştu, "Simav'da Esnaf Kefalet Kooperatifinin ilk kurucuları arasındayım. Bunun yanında Simav Spor'u kurdum. Simav'da ilk kırtasiye dükkanını ben açtım" şeklinde konuştu.

Bu gün için Simav'ın en işlek caddeleri arasında ilk sırada yer alan Ağdacılar Caddesinin açılmasında emeği geçtiğine vurgu yapan Muştu, "Simav'a Sanat Okulu yapılmasında emeğim çoktur. Halk Pazarının açılmasında da gayretlerim oldu. Simav'da şu anda faal olan Kütüphanenin açılmasında emeğim geçti. Gazetecilikten emekli olamadım. Ancak 1980 yılında kırtasiyecilikten dolayı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK)'dan emekli oldum. Çok sevdiğim Simav'da günümü geçirmeye çalışıyorum. Eskiden gazetecilik geçerli meslekti. Gazetecinin sözü dinlenir, önü kesilmezdi. Şimdi öyle değil" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Simavlı eski bir hemşehriniz:

Gazetecilik mesleğini bilmem ama Simav''da 1950 li yıllarda ''Okul Pazarı'' adıyla ilk kırtasiye dükkanını açtığını bilirim. Hatta ben de ilk okulda yaz aylarında okulların tatil olduğu dönemde o dükkanda çalışmıştım. Beni hatırlar mı acaba?. . . Simava gelirsem kendisini görmek, konuşmak isterim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title