Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Simav ilçesinde, Suriye'deki iç savaş nedeniyle mağdur olan kişilere yönelik düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Naşa beldesinde toplanan malzemeler, Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi'ne teslim edildi.

Simav ilçesinde, Suriye'deki iç savaş nedeniyle mağdur olan kişilere yönelik düzenlenen yardım kampanyası kapsamında Naşa beldesinde toplanan malzemeler, Suriyeli Kardeşlere Yardım Toplama Komitesi'ne teslim edildi.

Beldede toplanan yardım malzemelerini, Yukarı Cami Çadır Mescidi'nde teslim alan komite üyesi Ali Ulus, burada yaptığı açıklamada, Naşa beldesi sakinlerinin örnek bir davranış sergilediğini bildirdi.

Simav halkına, kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Ulus, şöyle konuştu:

"Esnafımız dükkanlarından gıda paketleri yapıp gönderdi. 19 Mayıs 2011'de benzer durumu depremden dolayı Simav olarak biz de yaşadık. Tüm ülkemizden ve birçok devletten bize yardımlar geldi. Empati yaparak Suriye'deki insanların durumlarını gözümüzün önüne getirelim. Orada bir katliam yaşanıyor. 'Kim haklı ya da kim haksız' demiyoruz. Bizi olayın insani boyutu ilgilendiriyor. Müslüman olmuş, Hristiyan olmuş önemli değil, insan olması önemli. Bunu baz alarak kampanyayı başlattık."

Beldede yardım malzemelerinin toplanmasına öncülük eden Yukarı Cami İmam Hatibi Kasım Yaldız da giyim eşyası, kuru gıda, ayakkabı, battaniye gibi malzemeleri toplamak için belediye hoparlörü ve camilerden hayırseverlere çağrıda bulunduğunu anlattı.

Bu çağrının ardından yoğun olarak yardım malzemesi getirildiğini söyleyen Yaldız, "Ulaştıracağımız bu malzemelerle Suriyeli mağdurların kışı rahat bir şekilde geçirmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Yaldız, kampanyaya destek veren belde halkına teşekkür etti.

-Eynal Kaplıcaları'ndaki hasarlı otel yıkıldı

(Fotoğraflı)

Eynal Kaplıcaları'nda bulunan ve yaklaşık 40 yıl termal turizme hizmet verdikten sonra 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören otel, Simav Belediyesi tarafından yıktırıldı.

Simav Belediyesi'nde 1963-1968 yıllarında başkanlık yapan merhum Mustafa Irmak döneminin son yılında temeli atılan ve daha sonraki belediye başkanlarından Mustafa Veral döneminde tamamlanarak hizmete giren, yine eski başkanlardan Rıza Özdemir'in son döneminde büyütülerek modernize edilen otel, ağır hasar gördüğü 2011'e kadar yaklaşık 40 yıl hizmet verdi.

Otel yıkılınca konaklama tesisi açığı ortaya çıkan 192 apart motelin bulunduğu Eynal'da yeni otelin yapımına kısa sürede başlanması hedefleniyor.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Yayıncı: Sedat Gök - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Ali Ulus 19 Mayıs Suriye Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title