Haberler

Simav'dan Kısa Kısa

Türk Telekom grup şirketlerinden Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri firması, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü "Vitamin Öğretmen Portalı"nı Simav ilçesinde düzenlenen toplantıda tanıttı

Türk Telekom grup şirketlerinden Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri firması, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü "Vitamin Öğretmen Portalı"nı Simav ilçesinde düzenlenen toplantıda tanıttı.

Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezinde, Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinden 220 öğretmenin katıldığı toplantıda konuşan firmanın uzmanlarından Ulaş Kızıltuğ, Vitamin Öğretmen Portalının öğretmen ve öğrencilerin konuları kolayca anlamaları ve öğrenmelerinde önemli kolaylıklar sağladığını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilişim Teknolojileri Formatörü Güven Akın ise Vitamin Öğretmen Portalının öğretmen ve öğrenciler için iyi bir kaynak oluşturduğunu ifade etti.

-YGS KÜTAHYA BİRİNCİSİ SİMAV'DAN ÇIKTI

Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçlarına göre Kütahya ili bazında yapılan değerlendirmede, YGS-4 puan türünde Simav Anadolu Öğretmen Lisesinden Tuğçe Gizem Çelik Kütahya birincisi, Türkiye 484'üncüsü oldu.

Çelik'i makamında kabul ederek Cumhuriyet altınıyla ödüllendirilen Kaymakam Yüksel Ünal, YGS'de elde edilen il birinciliği başarısının her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

Bu durumun, Simav'ın uzun yıllar eğitimde elde ettiği başarının en güzel ispatı olduğ3unu ifade eden Ünal, "Başarıda emeği geçen öğrencilerimizi, onları yetiştiren ailelerini, öğretmenlerini ve okul idaresini kutlarım" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ise Anadolu Öğretmen Lisesinden Tuğçe Gizem Çelik'in YGS-4'te 470. 650 puanla Türkiye 484'üncüsü, Şerafettin Kazcıoğlu'nun YGS-3'te 461. 898 puanla Türkiye 1669'uncusu, Nuray Irmak'ın 441. 648 puanla Türkiye 4885'incisi olduğunu bildirdi.

Çelik, başarısında okul yönetimiyle ailesi ve öğretmenlerinin büyük katkısı bulunduğunu dile getirerek, "Kendime güvendim, azimle çalıştım ve neticesini aldım" diye konuştu.

Bu arada, Ünal, ziyarette hazır bulunan Şerafettin Kazcıoğlu'na yarım, Nuray Irmak'a çeyrek altın hediye etti.

-NURULLAH KOYUNCUOĞLU ANADOLU LİSESİNDE KERMES

Simav ilçesinde, Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kermes düzenlendi.

Öğrenci annelerinin okul bahçesinde hazırladığı gözlemelerin yanı sıra lokma, ev ekmeği, baklava, börek, pasta, kek ve zeytinyağlı sarma gibi yiyecekler okulun toplantı salonunda satıldı.

Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Göncü, okullarına gelir sağlamak amacıyla etkinliği düzenleyen öğrenci velilerine ve onlara yardımcı olan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kermese Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, okul müdürleri, AK Parti'nin Kütahya Milletvekili adayı Bediha Türkyılmaz, Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Kalaycık ve vatandaşlar katıldı.

-BELEDİYE BAŞKANI KARAHAN'DAN HIDRELLEZ MESAJI

Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, ilçe halkının Hıdrellez Bahar ve Kültür Bayramını kutladı.

Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, Hıdrellez'in ilçede her yıl mayıs ayının ilk üç pazar günü kutlandığını anımsattı.

Çağlardan beri insanların hayatını yakından etkileyen mevsimsel olayların toplumlar tarafından bayram olarak kutlandığını belirten Karahan, şunları kaydetti:

"Sosyal ve kültürel hayatın vazgeçilmez unsuru olan bu bayramlar, insanlar arasında barış, sevgi ve hoşgörünün sembolü olmasının yanında halkın birbiriyle kucaklaşmasına da vesile olmuştur. Baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz Bayramı gibi yazın başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez de şirin ilçemiz Simav'da mayıs ayının ilk üç haftasında pazar günleri Değirmenciler Mahallesi'nde bayram havasında coşkuyla kutlanmaktadır. Halkımızın Hıdrellezini içtenlikle kutlar, bu bayramın birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dilerim. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title