Haberler

Simav'daki Göletlere 32 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elamanları tarafından bugün sabah saatlerinde Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden naylon poşetler içerisinde teslim alınan 32 bin aynalı sazan yavrusu, öğle saatlerinde ilçedeki 8 gölete salıverildi.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik elamanları tarafından bugün sabah saatlerinde Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden naylon poşetler içerisinde teslim alınan 32 bin aynalı sazan yavrusu, öğle saatlerinde ilçedeki 8 gölete salıverildi. Balıkların bir kısmı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne davet edilen köy muhtarlarına teslim edilirken bir kısmı da uzmanlar tarafından göletlere götürülerek bırakıldı. Balıkların göletlere bırakılması çalışmalarına koordinatörlük yapan Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Tokdemir, çalışmaların su ürünleri kaynaklarının rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi ve avcılık yoluyla azalan türlerin yerine yenilerinin eklenmesi maksadıyla yapıldığını bildirdi.

Balıkları köy muhtarlarına teslim esnasında uygulanacak teknik metodlar hakkında bilgilendirmelerde bulunduklarına vurgu yapan Mühendis Tokdemir, Bu sabah erken saatte Kütahya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gittik. Müdürlüğümüzün Antalya Su Ürünleri Araştırma Merkezi'nden temin ettiği 32 bin aynalı sazan yavrusunu alıp öğle saatlerinde ilçedeki 8 ayrı gölete 4'er bin adet olmak üzere bırakılmasını sağladık. Bir kısmını da biz göletlere kadar giderek suya bıraktık dedi. Doğal bir tür olan sazan balıklarının sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edildiğine vurgu yapan Tokdemir, Yavru balıkların bırakıldığı göletler ticari avcılığa kapalı olmakla birlikte sadece amatör avcılığa açık diye konuştu.

AMATÖR BALIKÇILARI SEVİNDİRDİ

Göletlere sazan yavrusu bırakılması amatör balıkçıları da sevindirdi. 1450 rakımlı Gölcük Krater Gölü'nde balık avlayan Mevlüt Tuncay (34), Görevlilerin sazan yavrusu bırakmasına tanıklık ettim. Bu çok güzel bir hizmet. Balıklar büyüdükten sonra burada tek bir balık tutmak yerine birkaç tane balık tutarak döneceğimize inanıyorum dedi.

Simav'a bağlı Hisarbey Köyü Muhtarı İbrahim Tekin (61), Bakanlığımızın göletlerimize yeni balık yavrusu vermesini çok olumlu bir hizmet olarak görüyorum diye konuştu.

Örenli Köyü Muhtarı Metin Öz (45), Balık yavrularının göletimize nasıl bırakılacağı yönünde bilgilendirildim. Şimdi teslim aldığım 4 bin yavru sazanı hiç vakit geçirmeden köyümdeki sulama göletine bırakacağım. Seneye tutmaya gelirsiniz inşallah diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kütahya Simav Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title