Haberler

Simav'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Simav ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılı yapılan törenle başladı.

Simav ilçesinde, yeni eğitim öğretim yılı yapılan törenle başladı.

Hükümet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan tören, Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu'nda devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi, burada yaptığı konuşmada, ilçede 28 ilkokul, 21 ortaokul, 10 lise ve 2 ana okuluda toplam 10 bin 600 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi.

İlçede toplam 700 öğretmenin görev yaptığını belirten Şirikçi, şöyle konuştu:

"Eğitim her dönemde insan hayatının ve toplumun en vazgeçilmez unsuru olmuştur. Bunu böyle kabul etmeyen toplumlar ağır bedeller ödeyerek öğrenmişlerdir. Eğitim durağan olmayıp toplumun değişim ve gelişimine paralel bir canlılık gösterir. Bugünün insanına dünün program ve yöntemleriyle eğitim vermeniz mümkün değildir. İşte bu bilinçle eğitim sistemimizde büyük değişme ve gelişmeler kaydedilmiştir. Bugün okullarımızda öğrenci merkezli sistem uygulanmaktadır. Bu sistemle öğretmenlerimiz hazır ve kalıplaşmış bilgi yükleyen değil, bilgiye ulaşma yol ve yöntemini öğreten konumuna gelmiştir. Öğrencilerimiz ise, ezberci eğitimden kurtularak bilimsel ve akılcı düşünme becerisine sahip araştıran, sorgulayan, iletişim becerilerini kazanmış, teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan bireyler olarak yetiştirilmeleri hedeflenmektedir."

Törene, Kaymakam İbrahim Süha Karaboran, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Mustafa Akyer, Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Kavaf, Emniyet Müdürü Hakan Karakaya, Simav Müftüsü Yakup Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yağcı ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title