Haberler

Simav'da Salçalık Domates Üretilecek

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, ilçede salçalık domates üretilmesi için bir firmayla anlaştıklarını bildirdi.

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, ilçede salçalık domates üretilmesi için bir firmayla anlaştıklarını bildirdi.

Bütüner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilova Mahallesi'ndeki 17 dönüm arazide salçalık domates için fide dikildiğini söyledi.

Şu an Yeşilova'da 17, Naşa beldesinde 5, Hisarbey'de 25, Akdağ'da 5 ve Güney beldesinde de 5 dönüm olmak üzere toplamda 57 dönüm alanda salçalık domates fidesinin dikildiğini belirten Bütüner, şöyle konuştu:

"Merkezi Balıkesir'de bulunan bir şirketimizle Simav Ziraat Odası olarak anlaştık. Seneye 2 bin dönümde salçalık domates üretimi için taahhütte bulunduk. Bu sene ilk olarak 57 dönümlük bir arazide bu işi başlattık. Salçalık domatesin yanı sıra elma, ayva, vişne ve kiraz da alacak. Aldığı bu ürünleri püre olarak değerlendirecek. Bir dönüm araziden ortalama 10 ton salçalık domates üretiliyor. Seneye 2 bin dönümde salçalık domates yapınca fabrika kuracaklar. Ben şahsen Naşa beldesinden yer vermeye hazırım. Fabrika kurulursa yaklaşık 300 kişi bu fabrikadan nasiplenecek. Bölgemizin istihdama ihtiyacı var. Özel sektörün yatırımı ile istihdama çözüm bulmayı hedefliyoruz. İnşallah hedeflerimizi gerçekleştirir ve bölgemiz çiftçisine hayırlı oluruz." - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Hisarbey Yeşilova Akdağ Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title