Haberler

Simav'da 'Kestane Kanseri' Hastalığı

Kütahya’nın Simav ilçesinde, kestane ağaçları hastalığa yenik düştü.

Kütahya'nın Simav ilçesinde, kestane ağaçları hastalığa yenik düştü. Üreticilerin, her yıl onlarca kestane ağacının kurumasına yol açan hastalığa, 'kestane kanseri' adını verdikleri belirtildi.

Simavlı kestane üreticileri, bir çok kestane ağacında kuruma tespit ettiklerini ifade ettiler. Üreticiler, sorunun çözümü için yetkililere müracaat bulunduklarını dile getirdiler.

Kestane üreticisi İsmail Aydın (80) Simav'ın organik kestane ağaçlarının hastalık sebebiyle kuruduğunu ve her yıl bu sayının gittikçe arttığını belirtti. Aydın, "Bu yörede 35 yıldan bu yana görülen iki tür kestane ağacı hastalığı tespit edildi. Biz bu hastalığa kanser diyoruz. Çok sayıda kestane ağacımız kurudu. Önlem alınmazsa sertifikalı organik Simav kestanelerinin verimi önemli ölçüde düşecek. Yörenin ekonomisine önemli katkısı olan organik Simav kestane ağaçlarını bu hastalıktan kurtaralım" şeklinde konuştu. (MEİ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Aydın Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title