Haberler

Simav'da Çekirge Seferberliği

Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen yıl ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı devlet bu yıl mücadeleye erken başladı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde geçen yıl ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı devlet bu yıl mücadeleye erken başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, geçen yıl ilçeye bağlı Kestel, Bahtıllı, Pulluca, Hisarbey köyü Kusumlar Mezrası ile Efir köylerinde ekili alanlara önemli ölçüde zarar veren çekirgelere karşı önlem olarak bu yıl aynı yörelerde ilaçlı mücadeleye erken başladıklarını bildirdi.

Çekirgelere karşı henüz küçükken başlatılan ilaçlı mücadelenin etkili olduğuna vurgu yapan Ceylan, bu yıl Kestel, Bahtıllı Pulluca, Hisarbey köyünün Kusumlar Mezrası ile Efir köylerinde toplam bin 500 dekarlık bir alanda vatandaşların da yardımı ile devlet olarak ilaçlı mücadele gerçekleştirdiklerini ve çekirgelerin büyümeden ekili alanlara inmesine izin verilmediğini söyledi.

Çekirge mücadelesinde devletin sıvı ilacı karşıladığını, vatandaşların da çalışmalara destek verdiğini ifade eden Ceylan, "Çekirge mücadelesi için teşkilat olarak teyakkuzdayız. Tekniker ve mühendislerden oluşan 4 kişilik grup çalışmaları bizzat yönlendiriyor. Önlem açısından yapılması gereken her şey yapılıyor. Devlet sıvı ilacını veriyor. Köylüler de hem iş gücü hem de alet ve ekipman olarak bize yardımcı oluyor. Çekirgelerin vatandaşın ekili alanlarına ve mahsullerine zarar vermesine izin vermeyeceğiz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ceylan Kütahya Kestel Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title