Haberler

Simav Belediyesi'nden Ebru ve Hat Sanatı Kursu

Kütahya’nın Simav Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ücretsiz ebru ve hat sanatı kursu açıldı.

Kütahya'nın Simav Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, ücretsiz ebru ve hat sanatı kursu açıldı.

Kursun açılış törenine Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile eşi Ayten Özkan katıldı. Kursiyerlerin el becerilerini geliştirmek amacıyla kurs açıklarını ifade eden Özkan, "Simav Belediyesi'nin kültürel ve sanatsal aktiviteler kapsamında, ebru ve hat sanatı kurslarını açtık. Kursların tüm ihtiyaç malzemeleri Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Kursiyerlerimiz burada boş vakitlerini değerlendirerek, kültümüz içinde yer alan sanatları öğrenecekler. Kursların sonunda birer sergi açılmasını arzu ediyor, kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Ebru ve hat kursu eğitmeni Adil Şahin, (33) insan psikolojisine olumlu etkileri olan ebru ve hat sanatının uğraşı terapisi olarak insanlara, hayatlarının her alanında bağımsızlık sağlamalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Ebru sanatı alanındaki kursta, battal, gelgit, taraklı ve şal teknikleri ile lale motifleri üzerine çalışılırken, tamamen organik ve toprak boya kullanılıyor. Hat sanatında ise, kaligrafi, latin ve Hüsn-i Hat sanatı üzerine kurs veriliyor. (MEİ- EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Özkan Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title