Haberler

Simav Bacalara Veda Edeli Tam 23 Yıl Oldu

Jeotermal enerjiyle ısınmada ilçeler bazında 12 bin konutla Türkiye'de rekortmenliği elinde bulunduran Kütahya'nın Simav ilçesi bacalara veda edeli tam 23 yıl oldu.

Simav'ın AK Partili Belediye Başkanı Süleyman Özkan ilçe merkezindeki 16 bin konut ve işyerinden 12 bininin 1992 yılından bu yana jeotermal enerjiyle ısındığını ve bacaların tütmemesi sonucu vatandaşların temiz hava teneffüs ettiğini söyledi.

Eynal Kaplıcalarından yer altından 700 metre derinlikten belediye olarak çıkardıkları jeotermal enerjiyi ilçe merkezine getirerek buradaki 16 bin konuttan 12 binini 23 yıldan bu yana ısıttıklarını ifade eden Başkan Özkan, "Simav bacalara veda edeli tam 23 yıl oldu. Jeotermal sayesinde Simavlılar bir yandan temiz hava teneffüs ederken bir yandan da kara kışın tam anlamıyla hüküm sürdüğü günümüzde temiz, çevrevi ve ucuz jeotermalin keyfini sürüyor. Kış aylarını artık dert etmiyorlar" dedi.

Hedeflerinin jeotermal enerji ilçede yaygınlaştırmak olduğuna vurgu yapan Başkan Özkan, "16 bin konutun tamamını jeotermal enerji ile ısıtmak istiyoruz. Jeotermal enerji ilçemizde sadece konutlarda kullanılmıyor. İşyerleri, Eynal kaplıcalarındaki tesisler, hamamlar, moteller, seralar ile ilçe merkezindeki camilerimiz de jeotermal enerjiden yararlanıyor. 23 yıldır bacaların tütmediği Simav'da vatandaşlarımız temiz hava teneffüs ediyor. Kirli havanın sebep olduğu pek çok hastalık da kendiliğinden tarihe karıştı" diye konuştu.

Simav'da iş yapan İnşaat Mühendisi Zafer Dündar (51), "Simav jeotermal enerji ile tanışalı 23 yıl oldu. Eskiden çizdiğimiz projelerde her odaya bir baca yerleştiriyorduk. Jeotermalin yaygınlaşması sonucu şimdi bir binaya sadece tek bir kalorifer bacası yerleştiriyoruz. Her odada soba bacası uygulaması yok artık" diye konuştu.

Simavlı esnaf Adil Ülken(64), "Simav'ın kıymetini ilçe dışına çıkınca daha iyi anlıyoruz. Özellikle kış aylarında başka şehirlere gittimizde zehir soluduğumuzu fark ediyoruz. Oysa Simav'da bizler 23 yıldır tertemiz bir hava teneffüs ediyoruz. Bu açıdan kendimizi çok şanslı bireyler olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.(MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Özkan Türkiye Kütahya Simav Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

SÜLEYMAN BAYŞU:

Onun için mi 2008 yılında TOKİ kura çekiminde dönemin Belediye Başkanı TOKİ Konutlarına taşındığınızda evlerinin jeotermal ile ısıtılıyor olacak dediği halde konutlar 2011 Mayıs sonunda teslim edilmesine rağmen bugüne kadar TOKİ KONUTLARINDAKİ BACALARDAN ÇEVRE KİRLİLİĞİ AKIYOR VE ARAÇLARIN ÜZERİ HER GÜN HER GÜN KÖMÜR VE KÜL PARTİKÜLLERİ İLE KİRLENİYOR. YAZIKLAR OLSUN. JEOTERMAL ABONESİ OLALI ÜÇ YIL OLDU HALEN JEOTERMALİ EVİME ULAŞTIRAMADILAR. ZARARIM İSE 2000 TL

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title