Haberler

Simav'a 200 Milyon Dolarlık Yatırım Planlaması

Başkan Özkan firmanın ayrıca yıldızlı otellerde çalışacak ara elaman ihtiyacının karşılanması için Simav'a özel bir turizm işletmeciliği okulu açarak istihdama katkı sağlamayı planladığını söyledi.

Başkan Özkan firmanın ayrıca yıldızlı otellerde çalışacak ara elaman ihtiyacının karşılanması için Simav'a özel bir turizm işletmeciliği okulu açarak istihdama katkı sağlamayı planladığını söyledi.

Simav'ın kurtuluşunun enerji kaynaklarını değerlendirerek bölgeye yeni yatırımlar yapmakta olduğuna vurgu yapan Başkan Özkan, Firmanın bize sunduğu yatırım planlamasını belediyemizin yetkili kurullarında inceliyoruz. Yap işlet devret modelini örnek alarak firma yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız söz konusu yatırımların ilçemizde bir an önce başlaması. Bunun için çırpınıyoruz diye konuştu.

SİMAV'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Firmanın yatırım için Simav'a gönderdiği Yönetim Kurulu Başkan Temsilcisi Bekir Batuk (48), Simav'da jeotermal enerjiden elektrik üretmek, yıldızlı oteller ve seracılık yapmak, ardından da özel bir turizm işletmeciliği okulu açarak ara elaman ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Bunun için firmamız 200 milyon doları gözden çıkardı. Bu projeyi hayata geçirmek için sabırsızlanıyor. Türkiye'de bu tür yatırımları yapabileceğimiz pek çok bölge var. Ancak biz araştırmalarımız sonucunda Simav'ı uygun bulduk. Firmamız görüşmelerde bulunmak üzere bizi görevlendirdi. Belediye Başkanımız Süleyman Özkan başta olmak üzere belediyenin yetkili kurullarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Şunu ifade etmek istiyorum. Anlaşmaya varmak üzereyiz. Pek çok konuda mutabakat sağlanmış durumda. İnşallah Simav'ın çehresini değiştirecek 200 milyon dolarlık yatırım planlamamıza Simav'da yakında başlamış oluruz. Simav'ın çehresini değiştirecek ve ilçeye çok büyük bir istihdam sağlayacak böylesine önemli bir projeye daha fazla gecikmeden kısa sürede başlamayı hedefliyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Özkan Simav Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title