Haberler

Silvanlılar Düzenlenen Bir Etkinlikle Buluştu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yayın yapan Malabadi Gazetesi tarafından 'Silvanlılar Buluşması' etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yayın yapan Malabadi Gazetesi tarafından 'Silvanlılar Buluşması' etkinliği düzenlendi.

Gazeteci İhsan Yılmaz'ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe İstanbul'da faaliyet gösteren Silvanlılar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Diyarbakır'da bulunan Yeşil Silvan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin destekleri ile yüzlerce Silvanlıya unutulmaz bir gün yaşatıldı. Gazeteci İhsan Yılmaz sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde başlattığı Silvan dışında yaşayan Silvanlıların ilçede buluşması etkinliğinde Avrupa'nın farklı ülkeleri ve Türkiye'nin değişik illerinde yaşayan Silvanlılar, yıllar sonra memleketlerine gelerek hasret giderdi. Avrupa'nın farklı ülkelerinde ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde yaşayan yüzlerce Silvanlı, hafta sonu Silvan'da bir araya geldi. Sabah saatlerinde bir araya gelen Silvanlılar, ilk önce TOKİ konutlarının yanında bulunan belediyeye ait parkta buluştu. Yeni seçilen BDP Silvan Belediye Eş Başkanları Yüksel Bodakçi ile Melikşah Teke'ye hayırlı olsun ziyareti yapıldı. Kaniya Navin Parkı'nı gezen kalabalık menfur bir saldırıda yaşamlarını yitiren Üstün ailesine taziye ziyaretinde bulunarak, daha sonra saldırıda yaşamlarını yitiren 8 kişinin mezarını ziyaret edip dua okudu.

Kalabalık Gazi İlkokulu, Belediye Camii, Selahaddini Eyyubi Camii, Aslanlı Burç, Kulfa Kapısı, Zembilfroş Kalesi, Malabadi Köprüsü ve Hasuni Mağaraları'nı gezerek ilçede tarihi mekanları tanıdı. Gün içerisindeki ziyaretlerin ardından Silvan Kaymakamı'nın da aralarında bulunduğu eski Silvansporlu futbolcuları ile halı saha maçı yapıldı. Maçın ardından kalabalık bir düğün salonunda yapılan programa katıldı. Davetlilere çiğ köfte ikram edilirken zaman zaman duygular anlar yaşandı. Programa katılanlar gece boyunca müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Türkiye Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title