Haberler

Silvanlı Vatandaşlar Dilencilerden Rahatsız

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sayıları hızla artan dilenciler, vatandaşları rahatsız ediyor.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sayıları hızla artan dilenciler, vatandaşları rahatsız ediyor.

Dilencilerin büyük çoğunluğunu Suriyeli göçmenlerin oluşturduğunu belirten market işletmecisi Kemal Yanık, dilencilerin sayısının her geçen gün daha da arttığını söyledi. Yanık, "Artık gündüzleri onlara yetmiyor geceleri de dilencilik yapıyorlar. Gerçekten içler acısı durumdalar. Silvan'ın dışında çadırlarda yaşıyorlar. Aralarında dilenen çocuklar da var. Küçük çocuklarıyla dilenmeye gelen kadınlar var. Devletin onlara bir an önce barınacak yer ve iş imkanı sunması gerekiyor. Devlet bunlara sınırların kapılarını açıp burada geçici kimlik veriyor ama bunların yanında onlara çalışabilecekleri yeni iş imkanları yaratması gerekiyor. Çok perişan durumdalar. Ülkelerindeki iç karışıklık yüzünden yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. Bu onlar için çok kötü bir durum. Bazıları ailelerindeki fertlerinden bazılarını kaybetti. Allah kimseye onların yaşadığı acıyı göstermesin. Bir kurtuluş olarak Türkiye'ye kaçtılar. Buradaki yaşam şartları onlar açısından hiç de iç açıcı değil. Onlar için yetkililerin ellerinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor" dedi.

Silvan'da her köşe başında bir dilenciye rastlamanın mümkün olduğunu belirten İhsan Doğru adlı vatandaş ise, "Çok perişan durumdalar. Elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlardan bazıları onlara kalabilecekleri evlerini verdiler. Onlara sıcak yemek veriyoruz ama bu onlar için yeterli değil. Çocuk yaşta okula gitmesi gerekenler sokakta dileniyorlar. Hayatın farkında olmayan küçük çocuklar annelerin kucağında dileniyor. Güneşin altında saatlerce dilenip karınlarını doyurmaya çalışıyorlar. Onları görünce vicdanımız sızlıyor. Onlara bir yardım elinin uzanması gerekiyor. Bazılarını dilenen insanlar çok itici gelebiliyor ama emin olun buna muhtaç olmasalar dilenmezlerdi" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title