Haberler

Silvan Kaymakamı Kütük: "Operasyon Bazı Kesimler Tarafından Çarpıtıldı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Diyarbakır heyetinden detaylar - Silvan Kaymakamı Murat Kütük'ün açıklaması Silvan'daki operasyon- Silvan Kaymakamı Kütük: - "İnşallah bütün ülkemiz güzel günler yaşar. Silvan'ı seviyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - AK Parti Diyarbakır heyetinden detaylar - Silvan Kaymakamı Murat Kütük'ün açıklaması Silvan'daki operasyon- Silvan Kaymakamı Kütük: - "İnşallah bütün ülkemiz güzel günler yaşar. Silvan'ı seviyoruz. Silvan'ın tırnağına zarar gelsin istemiyoruz"- "Operasyon bazı kesimler tarafından çarpıtıldı" Silvan Kaymakamı Murat Kütük, "İnşallah bütün ülkemiz güzel günler yaşar. Silvan'ı seviyoruz. Silvan'ın tırnağına zarar gelsin istemiyoruz" dedi.Kaymakam Kütük, Silvan'da hendek kazıp yola barikat kuran ve Aile Sağlığı Merkezi'nin hizmet vermesini engelleyen PKK'lı teröristlere yönelik operasyon sonrası ilçeye incelemelerde bulunmak için gelen AK Parti Diyarbakır heyetini makamında kabul etti.Toplumun huzur ve güvenliğini sağlayacak bir operasyon gerçekleştirdiğini anlatan Kütük, operasyon öncesi yapmış oldukları görüşmelerde iyi niyeti ön planda tuttuklarını vurguladı.Operasyona gelinceye kadar birçok kişiyle toplantı yaptıklarını belirten Kütük şöyle konuştu: "Her daim iyi niyetimizi ön planda tuttuk. Bu iyi niyetler yeni barikatlarla cevap buldu. Sürekli yeni bir hendek, yeni bir barikat, artık yapacak bir şey kalmayınca da gereği yapılıyor. Şehir içinde ciddi bir operasyon oldu. İster istemez zararlar, hasarlar mevcut ama öncelikli olarak sivil kaybının olmaması güvenlik güçlerimizin operasyonu sağ salim bitirmeleri bizi sevindirdi."Kütük, operasyon sırasında meydana gelen maddi zararların karşılanması için zarar tespit komisyonu oluşturduklarını ifade etti.İlçenin büyük bir kısmında hayatın normale döndüğünü kaydeden Kütük, operasyonun olduğu mahallelerde vatandaşların en kısa sürede sosyal, kültürel ve ticari hayata katılacaklarını belirtti.- "Operasyon bazı kesimler tarafından çarpıtıldı""Operasyon bazı kesimler tarafından çarpıtıldı" diyen Kütük, bazı kesimlerin "Silvan'da taş üstünde taş kalmadı", "sivil katliamı yapıldığı" gibi ifadeleri kullandığını dile getirdi.Kütük, operasyonda bir örgüt üyesinin ölü, iki yaralı ve bir kişinin de sağ olarak ele geçirilmesiyle sonuçlandırıldığını ifade ederek, şöyle dedi: "Güvenlik görevlisi arkadaşlarımız kötü niyetli olsalardı yaralı veya sağ ele geçirilme olmazdı. Onlarda hassasiyetle çalıştılar. Yüzde yüz kusursuz çalıştılar diyemeyiz. Tabi ki bu bir şehir içi çatışmasıydı. İster istemez hasarlar oluştu. Vatandaşlarımıza sağ duyularından dolayı teşekkür ediyoruz"Operasyona ilişkin bazı görüntülerin medyada yer aldığını anlatan Kütük, görüntülerde bazı insanların evlerden zorla çıkartılarak, canlı kalkan olmaya zorlanıldığını ve ellerinde roketatar bulunan terör unsurlarını gördüklerini söyledi.Operasyon günü ilçeye gelen milletvekillerine emniyette helikopter görüntülerini izletme teklifinde bulunduklarını aktaran Kütük, "13-14 yaşında bir çocuğun elinde silah ne gezer?' Gösterelim istedik ama kabul etmediler. İnşallah bir daha yaşamayız. İnşallah bütün ülkemiz güzel günler yaşar. Silvan'ı seviyoruz. Silvan'ın tırnağına zarar gelsin istemiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Murat Kütük Diyarbakır Ak Parti Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title