Haberler

Silvan'da Olaylı Gece

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, müdahaleye gelen polis ekiplerine molotof ve havai fişeklerle saldırdı.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yol kesip kimlik kontrolü yapan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, müdahaleye gelen polis ekiplerine molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için havaya ateş açıp gaz bombası ile müdahele etti.

Silvan'da YDG-H üyeleri Bağlar, Feridun, Konak Mahalleleri ile Gazi ve Diyarbakır caddeleri üzerinde

yol kesip durdukları araçtaki kişilere kişilere kimlik kontrolü yaptı. Gruplar, müdahaleye gelen polis ekiplerine de molotof ve havai fişeklerle saldırdı.Polis de gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ederek grubu dağıttı. Saldırganların molotofun isabet ettiği zırhlı Akrep tipi zırhlı araca isabet etti. Arar sokaklara kaçan eylemcileri yakalamak için polis zaman zaman havaya ateş açtı.

Olaylar sırasında Hükümet Konağı önünde bulunan bir bankaya ait ATM'lere molotof atılarak yakılırken olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title