Haberler

Silvan'da Kız Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Heyecanı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Kız Meslek ve Teknik Lisesi 12'nci sınıfları mezuniyet coşkusu yaşadı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Kız Meslek ve Teknik Lisesi 12'nci sınıfları mezuniyet coşkusu yaşadı.

Silvan Kız meslek ve Teknik Lisesi çocuk gelişimi bölümünü bu yıl bitiren öğrenciler, YİBO bahçesindeki mezuniyet gecesinde eğlenceli bir gece yaşadılar. Öğrencilerin kendi aralarında düzenlediği mezuniyet balosunda adeta şıklık yarışı yaşandı. Rengarenk giysiler içindeki öğrenciler, gece boyu halaylar çekip, bol bol oynadılar. Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Kız Meslek Lisesi Müdürü Ahmet Sancar, öğretmen ve velilerin katıldığı mezuniyet balosunda unutulmaz bir gece yaşayan öğrenciler, öğretmenleriyle de hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Milli Eğitim Müdürü Erboğa, "Biz Kız Meslek lisesini çok önemsiyoruz. Kız Meslek Lisesi yeni bir okulumuz. Daha önce METEM bünyesindeydi. Girişimlerimiz sonucu bağımsız bir binada eğitim görmelerini sağladık. Buda bize ayrı bir güç katmış oldu. YİBO'yu bir eğitim kampusu haline getirmeyi hedefliyoruz. 2013 ile 2016 yılları arasındaki program çerçevesinde yapacağımız çalışmalar doğrultusunda Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi İmam Hatip Lisesi ve yeni gelecek olan diğer liselerle birlikte burası eğitim kampusu olacak. Kız çocuklarının okullaşması için gece gündüz, dağ taş demeden çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Kız Meslek ve Teknik Lisesi Müdürü Ahmet Sancar da, "Bugün burada mezun olan 84 öğrencimizin iş hayatına atıldıklarında işlerini çok iyi yapmalarını istiyorum. Onlara tavsiyem işlerini severek yapmalarıdır. Ne iş olursa olsun işlerini severek yapsınlar. Onları tebrik ediyorum. İş hayatlarından başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Silvan Kız meslek ve Teknik Lisesi'nde mezun olan 84 öğrenciye diplomalarını okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri tarafında verilirken, öğrenciler keplerini hep beraber havaya attı.

Öğrenciler öğretmenleriyle hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sancar Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title