Haberler

Silvan'da Hepatit B taraması -

Silvan'ın Susuz Köyü'nde yapılan Hepatit B taramasında 6 kişide Hepatit B bulgusuna rastlandı.

Silvan'ın Susuz Köyü'nde yapılan Hepatit B taramasında 6 kişide Hepatit B bulgusuna rastlandı.

Tayuzak Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TADER) ile Silvan Tıp Merkezi işbirliğiyle Silvan'ın Susuz Köyü'nde yapılan Hepatit B taramasında, 100 kişiden alınan kan örneklerinden 6'sında Hepatit B bulgusuna rastlandığı bildirildi.

Batman Bölge Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Kamuran Tekin, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Hepatit B taraması ile ilgili başlatTIĞI proje kapsamında Susuz Köyü'nde 100 kişide Hepatit B düzeyine baktıklarını, 6 kişide bulguya rastladıklarını ve bu konuda köy halkını bilinçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Hepatit B olduğunun farkında olmayan insanların bu taramayla Hepatit B'nin farkında olacağını dile getiren Tekin, "Hepat B olan şahıslar, erken dönemde tedavi bulma şansı bulacaklardır." dedi.

Silvan Tıp Merkezi'nden Dr. İhsan Eken, Hepatit B'nin Silvan'da çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Hepatit B'nin getirdiği hastalığın çok ağır tablolara neden olabileceğini dile getiren Eken, şöyle konuştu:

"Hepatit B, karaciğer iltihabı anlamına gelen hepatit hastalığının etkeni olan virüslerden biridir. Bu virüs esas olarak karaciğerde yerleşir orada çoğalır ve zamanla karaciğeri tahrip ederek karaciğer sirozuna sonra karaciğer tümörüne sebep olabilir."

TADER'in Başkanı Mehmet Turgut Tayuzak, dernekçilik anlayışını insana hizmet anlayışıyla yapmak için Hepatit B taramasını ücretsiz yaptıklarını kaydetti.

Dernek olarak insan sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını ve sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceğini belirten Tayuzak, "Doktorlarımız burada Hepatit B taramasının yanı sıra hasta vatandaşlarımızın tansiyonlarını kontrol edip önerilerde bulunuyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Kamuran Tekin Batman Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title