Haberler

Silvan'da Hayat Normale Dönüyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmaların ardından sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, yaşam da normale döndü. Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, "Yaşanan olaylar nedeniyle Silvan'dan dün 5- 6 bin kişinin ilçeden ayrıldığını öğrendik. Bu olaylar devam ederse daha fazla insan Silvan'dan gider ve 90'lı yıllarda yaşananlara dönülebilir. Biz bir an önce olayların bitmesini istiyoruz" dedi.

Silvan'da dün hendek kazan teröristlere yönelik polisin yaptığı operasyon sırasında çatışma çıkınca, Kaymakamlık Mescit, Tekel ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Dün saat 12.00'de cami hoparlörlerinden anons edilen sokağa çıkma yasağı çatışmaların sona ermesinden sonra bu sabah saatlerinde kaldırıldı. Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe merkezinde hayat normale döndü.

HDP HEYETİ SİLVAN'DA

İlçedeki esnafın büyük çoğunluğu işyerlerini açarken, olayların yaşanmadığı yerlerde vatandaşlar da sokağa çıktı.

HDP Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Feleknas Uca'nın da aralarında bulunduğu bir heyet Silvan'da incelemeler yaptı. Çatışma yaşanan yerleri gezen heyet ilçe merkezinde esnafla görüşerek olaylar hakkında bilgi aldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan şu değerlendirmeyi yaptı:

"15 günden beri Silvan'da bir devlet terörü var. Silvan'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti bunun sebebi de, vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunmasıydı. Ama burada vatandaşının can güvenliğinin çok büyük tehdit altında olduğunu gördük. Demek ki, yapılan operasyonda vatandaşın can ve mal güvenliğini gözetleyen bir durum yok. Birbirimizi anlamıyoruz esas sorun bu."

Yapılan eylemleri 'halkın gerçekleştirdiğini' ileri süren Nursel Aydoğan, "Halkın talebi şiddet yoluyla bastırılmaya çalışılıyor. Sorun bu şekilde çözülemez. Çözüm sürecindeki tıkanma mevcut durumun yaşanmasının önemli bir nedenidir. Çözüm sürecinde bir adım atılması gerekiyor. Tüm bunları durduracak tek bir güç var İmralı ve Sayın Öcalan'dır. Hükümetin çözüm ve barış için İmralı kapılarını açmaya davet ediyoruz" dedi.

BELEDİYE TEMİZLİK YAPIYOR

Silvan'da çatışmalara sahne olan mahallelerde ise, enkaz yığınları durmaya devam ediyor. Sokaklardaki hendekler polis tarafından kapatılıp barikatlar kaldırılırken, belediye ekipleri de kalıntıları temizlemeye başladı.

'5- 6 BİN KİŞİ İLÇEDEN AYRILDI' İDDİASI

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, bir heyet kurup olayları durdurmak için 'arabuluculuk' yaptıklarını anlattı. Ateş, "Yaşanan olaylar nedeniyle Silvan'dan dün 5- 6 bin kişinin ilçeden ayrıldığını öğrendik. Bu olaylar devam ederse daha fazla insan Silvan'dan gider ve 90'lı yıllarda yaşananlara dönülebilir. Biz bir an önce olayların bitmesini istiyoruz" diye konuştu.

TARİHİ KONAĞIN DUVARINDA ROKET MERMİSİ

Sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından Silvan'da sessizlik hakim olurken, çatışmaların yaşandığı ara sokaklarda ise çatışmaların izleri silinmeye çalışılıyor.

Bu arada Silvan'da bulunan tarihi Azizoğlu Konağı'nın da çatışmalar nedeniyle hasar gördüğü ortaya çıktı. Mescit Mahallesi'nde bulunan tarihi konağın duvarına roket mermisi isabet ettiği ve duvarda takılı kaldığı görüldü. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nursel Aydoğan Murat Ateş Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title