Haberler

Silvan'da Domuz Gribi Paniği

Güncelleme:

Silvan İlçesinde 10 kişi, 'domuz gribi' virüsü taşıdıkları şüphesiyle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde solunum şikayetiyle hastaneye başvuran 10 kişi, halk arasında 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdıkları şüphesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde solunum şikayetiyle hastaneye başvuran 10 kişi, halk arasında 'domuz gribi' olarak bilinen H1N1 virisü taşıdıkları şüphesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olayın duyulmasının ardından ilçe halkı hastanelere akın ederken, yoğunluktan dolayı 2-3 saat sıra bekleyen çocukların bazıları aileleri tarafından farklı hastanelere götürüldüğü görüldü.

Silvan'da solunum şikayetiyle hastaneye başvuran 10 kişinin domuz gribi şüphesi ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi ilçede paniğe yol açtı. Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Başhekimi Nurhak Özyaramış, şüpheli 10 hastadan şuana kadar virüsün pozitif olduğu kimseye rastlanmadıklarını ifade ederek, "Silvan Devlet Hastanesi'nde şu ana kadar yaklaşık 10 kişide H1N1 virüsünden şüphelendik. Son günlerde çok yoğun grip hastaları geliyordu bunlar arasında yaklaşık 10 kişide çok dirençli ateş vardı ve bu H1N1 belirtilerindendir, şüphelendiğimiz hastaları, Diyarbakır'a sevk ettik, hastalarımızın gerekli tahlilleri yapıldı. Ama, şuana kadar virüsün pozitif olduğu kimseye rastlamadık. Biz hastanemizde gerekli önlemleri alıyoruz. Bu konuyla ilgili vatandaşlarımızın da dikkatli olmasını istiyoruz. Biz hastanemizde hem personellerimizin hem de diğer hastalarımızın başkasından bu virüsü kapmamaları için gerekli önlemleri alıyoruz. Tüm personelimize eğitim verildi. Hastanemizin birçok bölümünde tedbir amaçlı personel ve hastalara maske dağıtıyoruz. Büyük bir grip salgını var ama şuana kadar grip teşhislerinde H1N1 virüsünü taşıyan kimse çıkmadı" dedi.


Silvan İlçesi'nde solunum şikayetiyle hastaneye başvuran 10 kişinin domuz gribi şüphesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesi üzerine ilçede yaşayanlar hastanelere akın etti. Hastanelerdeki yoğunluktan dolayı 2-3 saat sıra bekleyen çocukların bazıları aileleri tarafından farklı hastanelere götürüldüğü görüldü.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title