Haberler

Silvan'da Diyarbakırspor Heyecanı

Güncelleme:

1989-90 sezonunda Diyarbakır Atatürk Stadı'nın bakımda olması nedeniyle Silvan'da oynadığı tüm maçları kazanarak 2.Lig'den 3.Lig'e düşme tehlikesini atlatan ve bu nedenle halk arasında halen Silvan'ın 'uğurlu ilçe' olarak bilindiği Diyarbakırspor, 25 yıl sonra Silvan'daydı. Yönetici, teknik heyet ve futbolculardan oluşan Diyarbakırspor heyeti, ilk olarak belediyeyi ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANI TEKE :'MEMNUN KALDIK'

Belediye eşbaşkanı Melikşah Teke, Diyarbakırspor'u ilçelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Teke, bu gibi organizasyonların sık sık yapılması halinde halkın Diyarbakırspor'la bütünleşeceğine dikkat çekerek, "Silvan halkı ve bizler bu durumdan memnun kaldık. Bu düşünceden dolayı Diyarbakırspor yönetimi, teknik heyeti ve futbolcularına teşekkür ediyoruz" dedi.

DOĞRUL :'HALKLA BÜTÜNLEŞMEK İSTİYORUZ'

Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Cemal Doğrul ise bazı algılardan ve eski alışkanlıklardan kurtulmak adına başlattıkları halkla bütünleşme projesinin başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Doğrul, "Bu halkın değerleri vardır. Halkın tercihleri bizim de tercihimizdir. Bu irade ile yola çıkarak bu çalışmaları başlattık. Bazı algılar ve alışkanlıklar var, bunlardan hep beraber kurtulacağız. Tarihi bir ilçe olan Silvan'ın sporda da çok önemli misyonu var. Buraya gelerek halkla bütünleşmek istedik. Çok anlamlı görüntülerle karşılaştık. Belediye eşbaşkanlarımızı ve Silvan halkını maçlarımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

HER YERDE ALKIŞ VE İLGİ

Ziyaretin sonunda Diyarbakırspor tarafından Silvan Belediye Eşbaşkanı Melikşah Teke'ye isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye edildi. Ziyarette hazır bulunmayan diğer eşbaşkan Yüksel Bodakçı için hazırlanan forma da Teke'ye teslim edildi. Silvanlılar, ilçelerinde gördükleri Diyarbakırspor kafilesini gördükleri her yerde alkışlayıp sevgi gösterilerinde bulunarak yaşadıkları memnuniyeti gösterdi.

İDMAN MAÇINI RAHAT KAZANDI

Daha sonra Silvan Stadı'nda Silvan Belediyespor'la idman maçı yapan Yeşil-Kırmızılı takımda as futbolcular maçı izlerken, sahada genç isimler yer aldı. Diyarbakırspor, Seyfettin'in penaltıdan ve Eren ile İbrahim'in golleriyle maçı 3-0 kazandı. Silvan Belediyespor başkanına da isminin yazılı olduğu 21 numaralı Diyarbakırspor forması hediye edilirken, maçı izleyen Silvanlılar Diyarbakırspor'a büyük ilgi gösterdi. Futbolcularla beraber hatıra resimleri çekilirken, bazı gençlerin Diyarbakırspor otobüsü önünde resim çektirmesi dikkatlerden kaçmadı.

TAKIM YARIN İSTANBUL'A GİDECEK

Günün sonunda Silvan Belediyespor'un verdiği dostluk yemeğine katılan Diyarbakırspor, Silvanlı sporseverlere çok sayıda Diyarbakırspor forması da hediye etti. Kafile, alkışlar arasında ilçeden ayrıldı. Bugün Diyarbakır'da son idmanını yapacak olan Diyarbakırspor, Pazar günü deplasmanda Sancaktepe Belediyespor'la yapacağı ilk hafta maçı için yarın uçakla İstanbul'a gidecek.

Kaynak: Temsilci / Spor

Diyarbakırspor Melikşah Teke İstanbul Silvan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title