Haberler

Silvan'da Çözüm Süreci Yürüyüşü

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde DBP üyeleri 'Çözüm Sürecine' dikkat çekmek amacıyla yürüdü.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde DBP üyeleri 'Çözüm Sürecine' dikkat çekmek amacıyla yürüdü.

Silvan Belediyesi önünde toplanan DBP'liler ellerindeki Abdullah Öcalan posteri ile 'Susmak akan kana ortak olmaktır' pankartıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş başlangıcında polis barikatıyla karşılaşan grup adına Silvan Belediye Başkanı Melikşah Teke ile BDP Silvan İlçe Başkanı Eyüp Koşar, emniyet yetkilileriyle yapılan görüşme ardından yürüyüşe izin verildi. Yürüyüş sırasında polis zırhlı aracından sık sık uyarı anonsları yapıldı. Polis, "2 bin 911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmektesiniz. Açmış olduğunuz pankartlar ve sloganlar kanunlara aykırıdır" uyarılarında bulundu.

Kalabalık Karabehlül Caddesi üzerinden Selahattini Eyyübi Camii önüne kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını yapan BDP İlçe Yöneticisi Ercan Aşıçı, Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine yeni bir sürecin başladığını belirterek, "Bu çağrı sonrası çözüme dahi umutlar büyümüş karşılıklı silahlar susmuştur. Bu noktada bu süreci bitirmek Türkiye'yi bitirmek demektir" dedi.

Basın açıklamasının ardından DBP'li yöneticiler kalabalığı uyararak kesinlikle esnafa, bayrağa, kurumlara taş atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

FOTOGRAFLI - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title