Haberler

Silvan'da Büyük Operasyon! 17 Terörist Öldürüldü, Sokaklarda Tanklar Dolaşıyor

Güncelleme:

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. 17 teröristin öldürüldüğü ilçede sokaklar silah sesleriyle inliyor.

Bu sabah sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da özel harekât timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçenin 4 noktasında sürdürülen operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği, ayrıca sokaklarda tankların dolaştığı gözlendi.

17 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Anadolu Ajansı, geniş çaplı operasyonda 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Silvan'da teröristlerce kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması ve teröristlerin yakalanması amacıyla sokağa çıkma yasağının 07.00'de ilan edilmesinin ardından başlatılan operasyon sürüyor.

HELİKOPTER VE TANK DESTEKLİ OPERASYON

Özel harekât timleri ve komandoların da katılımıyla gerçekleştirilen helikopter ve tank destekli operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Operasyonda şu ana kadar 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

MAHALLE ARALARINA ÇARŞAF, YOLLARA HENDEK!

Örgüt mensuplarının kamufle olmak için mahalle aralarına çarşaf ve branda astığı, çöp konteynerleri ile barikat kurduğu ve yollara hendek kazdığı gözlendi.

UZUN NAMLULU SİLAHLARLA ATEŞ AÇIYORLAR

Operasyon sırasında, teröristlerce güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu bazı polis araçlarına kurşun isabet ettiği görüldü.

Terör saldırılarından bazı iş yerlerinin zarar gördüğü dikkati çekti. Güvenlik güçleri, barikatları aşarak, belirlenen hedeflere yönelik operasyonunu devam ediyor.

TERÖRİSTLERİN ATTIĞI ROKETATAR OKULA İSABET ETTİ

Silvan'ın Konak, Mescit ve Tekel mahallelerinde PKK'lı teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması üzerine çatışma çıktı. Mescit Mahallesi'nde teröristlerin attığı roketatar mermilerinden biri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun çatısına isabet etti. Olaylar nedeniyle eğitim yapılmayan okulun çatısındaki yangını itfaiye ekibi söndürdü.

DBP BÖLGEYE GİDİYOR

Demokratik Bölgeler Partisi, çatışmaların yaşandığı Silvan'a gitme kararı aldı. Partiden yapılan açıklamada, "Silvan ilçemizde yaşanan ve devam eden çatışmaların önüne geçmek için bileşen kurumlarımızla birlikte bugün saat 13.00'te il binamızın önünde araçlarla konvoy şeklinde Silvan'a hareket edeceğiz." denildi.

2 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah göreve gitmek üzere otomobillerine binen Uzman Çavuş Sinan Uçan ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'na PKK'lı teröristler otomatik silahlarla ateş açmış, saldırıda Uçan ve Topçuoğlu şehit olmuştu. Operasyonun düğmesine de bu hain saldırıdan sonra basıldı.




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Ajansı Diyarbakır Silvan Güncel Haberler

title