Haberler

Silvan'da Buğdayda Pas ve Septoria Hastalığıyla İlgili Seminer

Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve muhtarlara buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili seminer verildi.

Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçi ve muhtarlara buğdayda görülen pas ve septoria hastalığı ile ilgili seminer verildi.

Silvan Kaymakamlığı Hasuni Toplantı Salonu'nda yapılan seminerde konuşan Silvan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Aziz Yağmur, buğdayda görülen pas ve septoria hastalığının nemden kaynaklandığını söyledi.

Yağmur, bu konuda sık ekimden kaçınılmasının önemli olduğunu değinerek,

"Hastalığa dayanıklı çeşitlerle üretim yapılacak. Münavebe uygulanacak. Gerekli görüldüğünde kimyasal mücadeleye yer verilecek. Çiftçiler bu konuda ilçe müdürlüğümüze başvurup, reçeteli ilaç kullanımı yapmalılar" dedi.

Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan ise gerekli rutin kontrolleri yaptıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bu konuda çiftçilerin bize yardımcı olması gerekiyor. Bizim anlamadığımız konularda il tarımdan gerekli yardımı alıyoruz. Bu konuda şikayetlerini dile getiren bazı çiftçilerin, bize herhangi bir başvurusu olmadı. Ziraat mühendislerimiz haftanın dört günü tarlaları geziyor. Septoria ve pas hastalığı yıllardır Akdeniz ve Trakya bölgelerinde görülüyor. Onlar buğdayda görülen bu hastalıkla yıllardır mücadele ediyor. Burada Silvan barajı yapıldığı takdirde nem oranı daha da artacaktır. Bu da pas ve septoria hastalığının buğdayda ortaya çıkmasına neden olacaktır. Çiftçiler bu konuda duyarlı olmalıdır. Çiftçilerin rutin kontrollerini yapıp bize yardımcı olmaları gerekmektedir" - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title