Haberler

Silvan'da Askerin Geçiş Yoluna PKK'lılardan Bombalı Tuzak

Güncelleme:

Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'nın güvenliği sağlayan askerlerin geçiş güzergahına yerleştirilen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristler, yapımı süren Silvan Barajı'nda çalışan personelin güvenli seyehat etmesini sağlayan askerlerin geçiş yoluna yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada ölen ve yaralanan olmazken, zırhlı araçta hafif hasar meydana geldi.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜK SULAMA BARAJI OLACAK

Diyarbakır Valiliği, Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Barajı'nın güvenliği sağlayan askerlerin geçiş güzergahında, yola el yapımı patlayıcı yerleştiren PKK'lıların, bu sabah bunu uzaktan kumandayla patlattığını açıkladı. Ölen ve yaralanan olmayan saldırıyla ilgili valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Diyarbakır Silvan İlçesinde yapımı devam etmekte olan Silvan Barajı, GAP projesi kapsamında Atatürk Barajı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük sulama barajı olacaktır. İnşaat tamamlandığında, 7,3 milyar metreküp göl hacmi oluşacak, barajın tamamlanmasıyla 2 milyon 453 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Proje kapsamında yaklaşık 318.000 kişiye iş imkanı sağlanması öngörülmektedir.

ARAZİLERDE VERİM ARTACAK

Silvan Barajı'nın tamamlanmasını müteakip, yüksek miktarda elektrik bedelleriyle sondajla su sağlamaya çalışan vatandaşlarımız bedelsiz sulama imkanına kavuşacak arazilerde verimin artmasıyla bölge halkının ekonomik refah düzeyi yükselecektir. Bölge halkı, barajın tamamlanmasını ve çağdaş yöntemlerle arazilerine taşınacak sulama imkanlarına kavuşmayı beklediğini dile getirmektedir.

Vatandaşlarımızın söz konusu taleplerini hiçe sayan bazı kesimler gerçeğe aykırı olarak olumsuz propaganda yapmakta, tamamen halkımızın ekonomik refah düzeyini geliştirmek amaçlı çalışmaları askeri amaçlı olarak nitelendirmektedirler. Bölücü terör örgütü söz konusu baraj yapım çalışmalarını engellemek amaçlı olarak inşaatın başladığı 26 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, inşaat alanına intikal etmekte olan baraj çalışanlarına ve intikallerin emniyetinde görevli jandarma unsurlarına yönelik eylemde bulunmuştur.

Yapılan bütün olumsuz propagandalara rağmen bölge halkı, barajın getireceği faydalar konusunda bilinçli olması nedeniyle, yasadışı unsurların engelleme çalışmalarına destek vermemiştir."

ARAÇTA HASAR MEYDANA GELDİ

Diyarbakır Valiliği'nin açıklamasında bu sabah saatlerindeel yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği belirtirek, şöyle devam edildi: "Halkımızın bu yaklaşımından rahatsız olan bölücü terör örgütü mensupları huzuru, istikrarı ve güven ortamını bozmak amacıyla Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahat etmesi için görevlendirilen unsurların intikali sırasında 15 Temmuz 2015 tarihinde saat 07.30'da yol kenarına bırakıldığı değerlendirilen el yapımı patlayıcı ile saldırıda bulunmuştur. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yol kenarında patlama çukuru oluşmuş, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana gelmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir."



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Türkiye Silvan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500

Yorumlar (7)

Siverekli Kartal:

Bizim heryerimiz baraj Bir Yanımız Fırat Bir Yanımız Dicle Diğer Yanımız Atatürk Barajı Bizim Baraja İhtiyacımız yok ''''İŞ, AŞ HASTANE OKUL''''a ihtiyacımız var halkı PKK Karşı soğutmaya çalışanlar avucunu yalıyacak.

5
9
yanıtYanıtla
dbkr:

yeter artik pkk birak yakamizi

10
1
yanıtYanıtla
2.500:

Yalan haber bir iki kablo yere birakip bakin bomba cok komik

4
6
yanıtYanıtla
tayfun:

hdpye oy verenler gorun halimiizi

7
1
yanıtYanıtla
gülllllllll:

Sulama yapmayı çalışmayı düşünmedikleri için sülük gibi Türklerin kanını emerek yaşadıkları için barajı neyapsın lar dağ ayıları....

4
1
yanıtYanıtla
HierMobil-IOS:

Haram Olsun o baraj size

4
0
yanıtYanıtla
yunus:

Onunu yspacagina fabrika yspdin mademki iş imkanı sagliyor guney doguda barsj sorunu fabrika yapsin favrika sorunu var i

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title