Haberler

Silvan'da 3 PKK'lı Kadın İçin Yürüyüş Düzenlendi

Fransa’nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te suikast sonucu hayatını kaybeden Sakine Cansız, Leyla Sönmez ve Fidan Doğan için Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013'te suikast sonucu hayatını kaybeden Sakine Cansız, Leyla Sönmez ve Fidan Doğan için Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yürüyüş düzenlendi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi'nin (DÖKH) düzenlediği yürüyüşe, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat, Demokratik Özgür Kadın Hareketi temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gazi Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Diyarbakır Caddesi üzerinde son buldu. Yürüyüşte Paris'te öldürülen 3 Kürt kadının fotoğrafları açıldı. Burada DÖKH temsilcileri ve BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan tarafından konuşma yapıldı. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "9 Ocak Paris katliamı, demokratik çözüme, barışa yönelik yapılmış bir katliamdır. Çözüme ve barışa yönelik bir darbedir diyoruz. Elbette ki bu katliamı yapanlar, barışı kurşunlamak isteyenler, çözümü kurşunlamak isteyenlerdir. Asla ve asla hedefine ulaşamamışlardır, ulaşamayacaklardır da. Katliam planlaması bununla da ilişkili değildir. 9 Ocak katliamı çözüme ve barışa bir darbe vurmak istemiştir. Ama başka bir yönü de PKK'ya bir mesaj, Öcalan'a bir esastır. Sakine Cansız PKK'nın ilk kurucularındandır. Sakine Cansız katledilerek, Öcalan'a bir mesaj verilmek istenmiştir. Sakine Cansız'ın öldürülmesi, aslında PKK kurucularına yönelik bir katliam planlamasının başladığının gösterilmek istenmesidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Silvan Belediyesi konferans salonunda 3 Kürt kadın siyasetçi üzerine hazırlanmış sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra belediye binası önünden geçen polis aracına, aralarında çocuklarında bulunduğu bir grup tarafından taş ve maytap atıldı. Saldırı sonrası çıkan olaylar Feridun Mahallesi'nde ara sokaklarında son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Sakine Cansız Diyarbakır Silvan Paris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title