Haberler

Silvan Barajı Yolunda Patlama

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yol kenarına bırakılan el yapımı patlayıcı, askeri araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yapımı devam eden Silvan Barajı'nın tamamlanmasıyla 2 milyon 453 bin dekar tarım arazisinin sulanacağı ve bu sayede 318 bin kişiye iş imkanı sağlanmasının öngörüldüğü anımsatıldı.


Vatandaşların taleplerini hiçe sayan bazı kesimlerin gerçeğe aykırı olumsuz propaganda yaparak, halkın ekonomik refah düzeyini geliştirmek amaçlı çalışmaları askeri amaçlı olarak nitelendirdiğine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu baraj yapım çalışmalarını engellemek amaçlı olarak inşaatın başladığı 26 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, inşaat alanına intikal etmekte olan baraj çalışanlarına ve intikallerin emniyetinde görevli Jandarma unsurlarına yönelik eylemde bulunmuştur. Yapılan bütün olumsuz propagandalara rağmen bölge halkı, barajın getireceği faydalar konusunda bilinçli olması nedeniyle, yasadışı unsurların engelleme çalışmalarına destek vermemiştir. Halkımızın bu yaklaşımından rahatsız olan bölücü terör örgütü mensupları huzuru, istikrarı ve güven ortamını bozmak amacıyla Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahat etmesi için görevlendirilen unsurların intikali sırasında 15 Temmuz 2015 tarihinde saat:07.30' da yol kenarına bırakıldığı değerlendirilen EYP (El Yapımı Patlayıcı) ile saldırıda bulunmuştur. Patlamayı müteakip olay bölgesinde gerekli tedbirler alınmış olup, patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, yol kenarında patlama çukuru oluşmuş, bir zırhlı araçta hafif hasar meydana gelmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Valiliği Silvan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title