Haberler

Silvan'a Üst Geçit Müjdesi

Güncelleme:

Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, girişimleri sonucu Karayolunun güzergahında bulunan üç noktaya aşamalı olarak üst geçit yapılacağı belirtildi.

Silvan İlçesinin Yüksek, Feridun, Bahçelievler, Bağlar ile Cami mahallelerinin ortasında geçen Karayolunda sık sık yaşanan ölümlü trafik kazaları nedeniyle vatandaşlar tepkileri sonucu Muhtarlar Derneği tarafında başlatılan İmza kampanyası sonuç verdi. Silvan Muhtarlar Deneği Başkanı Murat Ateş ile Mahalle Muhtarları, Karayolları 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz'ı makamında ziyaret ederek, Karayolundaki üst geçit talebi ile yaşanan kazalar ile bilgili bilgi verdi.

"Belediye Mevkiinde Üst Geçit"

Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, "Bir, iki ay önce Malabadi Gazetesinde çıkan haber üzerine Muhtar Derneği olarak harekete geçerek "Üst Geçit İstiyoruz" diye bir imza kampanyası başlattık. Bugün bu imzaları Karayolları 9. Bölge Müdürümüz Şefik Solmaz beye teslim ettik. Halkın bu taleplerini Karayolları 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz beye sunduk. Bölge Müdürü Şefik Solmaz, taleplerimizi olumlu karşılayarak, ilk etapta Belediye mevkiinde bir üst geçidin yapılması sözünü verdi. Diğer üst geçitlerinde ödenek durumuna bağlı olarak yapılacağı belirtti. İlçemizin şehir merkezindeki karayolu geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve sık sık kazaların meydana geldiği bu noktalara üst geçitlerin yapılması sözünden sonra, bazı noktalara hız kesme engeli talep ettik ve ayrıca hız limit ışıklı tabelası da yerleştirilecektir. 78 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasının proje ihalesi akabinde hızlandırmalarını talep ettik. Bu tür çalışmalarda emeği geçen herkese Silvan halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

"Silvan'ı Önemsiyoruz"

Karayolları 9. Bölge Müdürü Şefik Solmaz ise, "Silvan ilçemizi benim için de ayrı bir öneme sahip olan ilçemizdir. Silvan İlçemize en kısa zamanda belediye civarında bir adet üst geçidin yapılması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Daha fazla can kaybının yaşanmaması içinde, gerekli uyarıcı ve hız kesme ışıklı tabelalarında en kısa sürede yapacağız. Silvan- Diyarbakır arasındaki karayolun daha verimli ve kaliteli olması içinde çalışmalarımız devam etmektedir. tabi ki, bunlar içinde zamana ihtiyaç vardır. Karayolunun Silvan-Diyarbakır yolunun 78 kilometrelik bölümünün proje ihalesi akabinde yol ihalesi için ievedi bir şekilde çalışıyoruz. Silvan Muhtarlar Derneğinin Başkanı Murat Ateş ve Mahalle Muhtarların bu çabası içinde ayrıca örnek teşkil ettiğini" söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title