Haberler

Silvan'a 300 Kişilik Öğrenci Yurdu

Silvan Kaymakamı Sönmezay: "İlçemizde 300 kişilik öğrenci yurdu yapılabilmesi için arsa tahsisi işlemler mart sonuna kadar tamamlanacaktır"

Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, ilçede 300 kişilik öğrenci yurdu yapılmasıyla ilgili "İlçemizde 300 kişilik öğrenci yurdu yapılabilmesi için arsa tahsis işlemleri mart sonuna kadar tamamlanacaktır" dedi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur) Diyarbakır Bölge Müdürü Metin Yılmaz ve Silvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Hevedanlı, Silvan Kaymakamı Sönmezay'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Sönmezay, Silvan Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin artması nedeniyle ilçede öğrencilerin barınma sorunuyla karşılaştığını ifade ederek, 300 kişilik yurt yapılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini söyledi.

Yurt yapımı için kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Sözmezay, "İlçemizde yüksekokulun gelişimi için nitelikli çalışmalar yürütülüyor. Kaymakamlık olarak, gerekli tüm destekleri vermekteyiz. Alternatif arsaları değerlendirelim. Bunun için bu ziyareti çok anlamlı buluyorum. Arsa tahsisi için mart ayının sonuna kadar işlemler tamamlanabilir. Akabinde, zaten yatırım programında olan yurt kısa zamanda tamamlanıp hizmete açılır" dedi.

Yurtkur Diyarbakır Bölge Müdürü Yılmaz da ilçede yapılacak yurdun yatırım programına alındığını, uygun arsa bulunması halinde hemen inşaat çalışmalarını başlatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yurt yapımı yatırım programına alındı. Ancak daha önce tahsis edilen arsanın 300 kişilik yurt için yeterli değildi. Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz, Sayın Başbakanımızın talimatı ile ülkenin her tarafında öğrenci yurtları için ciddi çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda Silvan Meslek Yüksekokulunun öğrenci yurdu için bölge müdürlüğü olarak gerekli işlemleri yapmış bulunmaktayız. Arsa ile ilgili yazışmalar tamamlandığında yurt yapımına hemen başlanacaktır."

Silvan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hevedanlı ise geçen yıl yüksekokul öğrencileri için yurt yapılması talebinde bulunduklarını hatırlatarak, "Yapılan yazışmalar sonucu, bugün yurt çalışmamız bir ivme kazanmış durumda. Öğrencilerimizin bir kısmı Diyarbakır'dan gidiş-geliş yapmaktadır. Bir kısmı da Silvan'da öğrenci evlerinde kalıyor. Mevcudu giderek artan yüksekokul öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının bu sayede karşılanacak olması çok sevindirici. Katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Kaymakam Sönmezay, Yılmaz ve Hevedanlı, yurt yapılması için teklif edilen arsalarda inceleme yaptı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Berkan Sönmezay Metin Yılmaz Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title