Haberler

Silopi Güneydoğu'da Kobani'ye Destek Yürüyüşleri Yapıldı

Hdp ve DBP gibi siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, IŞİD saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında eylem çağrısının ardından bugün Güneydoğu'nun bir çok kentinde yürüyüşler düzenlendi.

Hdp ve DBP gibi siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, IŞİD saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında eylem çağrısının ardından bugün Güneydoğu'nun bir çok kentinde yürüyüşler düzenlendi.

ŞIRNAK'TA KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Şırnak kent merkezinde kepenkler kapatılırken, polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Kobani'ye destek vermek için yapılan yürüyüşe Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan'ın da katıldı. Grubun toplandığı DBP il binası önünden Ömer Kabak Meydanı'na yapılan yürüyüş sırasında yüzleri kapalı bir grup yürüyüşün en önüne geçmek istedi. Yürüyüşe katılanlar buna tepki gösterip uzaklaştırdı. Yürüyüş ve yapılan oturma eylemi olaysız biterken, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, bölgede önlem alan polise taş attı. Polis de gruban gaz bombası atarak dağıttı. Saldırganlar ara sokaklara kaçarken, palis kentte sıkı güvenlik önlemleri aldı.

CİZRE'DE ASKER SINIRDA ÖNLEM ALDI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde kepenkler bugün kapatılırken, Cudi ve Nur mahallelerinde toplanan kalabalık Nusaybin Caddesi üzerine çıktı. Hafif yağmur yağışının yaşandığı ilçede yürüyüşçülerin Suriye sınırına yürüyeceği bilgisi alınması üzerine burada çok sayıda asker zırıhlı araçlarla, polis ekipleri de TOMA'larla birlikte önlem aldı. Sınır kesimine hiç kimse yaklaştırılmadı. Yürüyüşe katılanlar Suriye sınırına yürümekten vazgeçip Otogar Mevkii'nde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

Kepenklerin kapalı bulunduğu Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde siyah bez asılan DBP ilçe binası önünde kalabalık toplandı. Bu sırada binanın çatısına çıkan yüzleri kapalı ir grup Abdulah Öcalan posteri ile PKK flamaları açtı. Daha sonra kalabalık, 4'üncü Cadde, Başak Mahallesi ve 3'üncü Cadde üzerinden yaklaşık 4 kilometre yürüyerek yeniden parti binası önünde toplandı. DBP ilçe yöneticisi Mashar Metin, Her günü 1 Kasım günü olarak görüyoruz. Kürdistan toprakları çetelerden temizleninceye kadar direnişimize devam edeceğiz. Kobane'nin kurtuluşu yakındır. Kobane özgürlüğünü en kısa sürede dünyaya duyuracağız dedi. Açıklama sırasında uluslararası İpekyolu'nu kapatmak isteyen gruba DBP ilçe yöneticileri uyarıda anonsları yaparak grubun yola çıkmasını engelledi.

TUNCELİ'DE 2 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Tunceli'de aralarında Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, sanatçı Ferhat Tunç'un de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi Sanat Sokak üzerinden IŞİD aleyhine sloganlar atarak Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Burada konuşan Başkan Bul, Son yüz yıl içersinde Kürt halkı, İran'da, Suriye'de, Irak'ta ve Türkiye'de hep baskılara şiddete ve katliamlara maruz kaldı. Bugün dört parçada Kürtler hep baskılar ve zulüm uygulanmak istiyor ama Kürt halkı onuruyla ve gücüyle direnmeye devam ediyor. Kabani'de IŞİD çetelerine destek verenler IŞİD üzerinden Kürtleri yok etmeye çalışıyor ama Kürt halkı bu oyuna asla izin vermeyecektir dedi. Yeniden yürüyüşe geçen grup Cumhuriyet Meydanı'na çıkıp olaysız şekilde dağıldı. Çevre illerden takviye ekiplerinde geldiği Tunceli'de polis sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Suriye Şırnak Silopi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title