Haberler

Silopi Galatasaraylı Basketbolcu Sinan Güler'den Silopi'ye Kütüphane

Galatasaray Liv Hospital'da forma giyen milli basketbolcu Sinan Güler'in desteğiyle Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kütüphane kuruldu.

Galatasaray Liv Hospital'da forma giyen milli basketbolcu Sinan Güler'in desteğiyle Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kütüphane kuruldu. Kütüphaneye Güler'in babası eski milli sporcu Necati Güler'in adı verildi.

Silopi Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü'nde sportif eğitim uzmanı olarak görev yapan Enver Yılmaz, sporcu çocukların faydalanabilecekleri bir kütüphane kurulması için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Kampanyaya ilk destek Galatasaray Liv Hospital'da oynayan milli basketbolcu Sinan Güler'den geldi. Güler, kütüphane için gerekli raf, sandalye ve masaların temin edilmesini sağladı. Kütüphaneye ayrıca Trabzon, Edirne, Diyarbakır, Osmaniye ve İstanbul başta olmak üzere 20 ilden 3 bin 400 kitap bağışı yapıldı. Kütüphaneye, milli basketbolcu Sinan Güler'in babası olan eski milli sporcu Necati Güler'in ismini verildi. Kütüphane açılışına gelmek isteyen fakat rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Necati Güler'in yerine ise Güler Lagacy Basketbol Kampı antrenörü Mahmut Şimşek katıldı.

Kütüphanenin açılışına Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Ali Arıkan, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Selahattin Yürenç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arkın Eken ile davetliler katıldı. Açılış kurdelasını kesen Vali Yardımcısı Arıkan, antrenör Mahmut Şimşek'e Nuh'un gemisi simgeleyen maketi hediye etti. Mahmut Şimşek, Necati Güler'in rahatsızlığı nedeniyle gelemediğini belirtti. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Selahattin Yürenç, Çanakkale ve Mem-u Zin'in kitabının aynı rafta yer almasının büyük anlam taşıdığını belirterek kütüphanede Kürtçe eserlere yer verildiğini söyledi. Açılışa katılanlara kütüphane hakkında bilgilendiren sportif eğitim uzmanı Enver Yılmaz, "Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde farklı branşlarda spor eğitimi alan 8-18 yaş arasındaki sporcuları kapsayan proje, öğrencilerimizin dolu dolu ve kaliteli bir rekreatif zaman geçirmelerine imkan sağlamış olacak. Kütüphanemize ülkemizin 20 ilinden toplamda 3400 civarında kitap gelmiştir ve hala gelmeye devam etmektedir.Katkıda bulunan Güler ailesine ülke sporuna ve Silopi'ye yapmış oldukları yatırımdan ve katkılardan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Liv Hospital Necati Güler Sinan Güler Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title