Haberler

Silopi'deki Olaylarda Ölen 3 Kişi Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi

Silopi'deki olaylarda ölen 3 kişi gözyaşlarıyla toprağa verildi ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün çıkan olaylarda ölen 58 yaşındaki Hamdi Ulaş, 27 yaşındaki Kamuran Bilin ve 17 yaşındaki Hıdır Tamboğa, bugün düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Silopi'deki olaylarda ölen 3 kişi gözyaşlarıyla toprağa verildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün çıkan olaylarda ölen 58 yaşındaki Hamdi Ulaş, 27 yaşındaki Kamuran Bilin ve 17 yaşındaki Hıdır Tamboğa, bugün düzenlenen törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Amatör futbolcu olduğu belirtilen Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, oğlunun ayaklarda terlik bulunduğunu ifade ederek, "Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler" dedi.

Silopi'de dün sabahın ilk saatlerinde güvenlik güçleri PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için iş makineleri ve zırhlı araçlarla Başak ve Barbaros mahallelerine gitti. Polis ekiplerine burada roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine, güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. İlçede yaklaşık 10 saat süren olaylarda Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa öldü, 2'si polis 7 kişi de yaralandı.

Silopi'de bugün ölenler için düzenlenen cenaze töreni düzenlendi. İlçede eczane ve fırınların dışında tüm işyerlerinde kepenkler açılmadı. Şırnak ilk merkezinde de esnaf bugün kepenklerini açmadı. Olaylarda ölenler Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa için öğle namazının ardından H.Ali Bilin Mekke Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine HDP Şırnak Milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, ölenlerin aileleri ve binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından üzerlerine sarı-kırmızı-yeşil örtü örtülen 3 kişinin tabutları omuzlara alınarak yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Başak Mahallesi Mezarlığı'na götürüldü. Bu sırada, "PKK halktır, halk burada" ile hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

Defin işlemlerinden önce Kürtçe konuşan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, "7 Haziran seçimlerinden sonra AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Kürdistan'ın her yerinde her şekilde Kürt halkına saldırdı. Siyasi olarak, ölüm olarak, her şekilde Kürt halkına saldırdı. Kürt halkı bu saldırıların cevabını verdi. Özellikle de Botan halkı, Silopi halkı cevabını verdi. Herkes bilsin ki Kürt halkı mücadelesini veriyor ve bugünden sonra hiçbir vakit Kürt halkı başını eğmeyecek, mücadelesini verecektir" dedi.

Oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşları döken Hıdır Tamboğa'nın annesi Zeynep Tamboğa, "Oğlum kimse ile savaşmaya gitmemişti, evinin kapısının önündeydi. Terlikliydi ve tişörtlüydü. Hıdır'ımı evimin kapısında öldürdüler. Kimse Hıdır'ıma iftira atmasın. Bilin ki yalan söylüyorlar" dedi. Hıdır Tamboğa'nın Silopi'de amatör takımlarda futbol oynadığı, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği turnuvada şampiyon olan takımla madalya kazandığı belirtildi.

Ölenlerden 3 çocuk babası Kamuran Bilin'in ilçede marangozluk yaptığı belirtildi. Bilin'in babası Cemal Bilin, oğlunun işyerinin kapısının önünde öldürüldüğünü ifade ederek, "Oğlumu iş yerinin kapısında öldürdüler. ya oğlumun peşinden gideceğim, ya da bu olayın peşini bırakmayacağım" dedi. Ölenlerden Hamdi Ulaş'ın ise işsiz olduğu belirtildi. Ölen 3 kişi daha sonra gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar daha sonra olaysız şekildi dağıldı. Cenaze törenleri nedeniyle ilçede polisin bazı noktalarda zırhlı araçlarla nöbet tuttuğu görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Leyla Birlik Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title